Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strašno: Majka i njen ljubavnik izgladnjeli dječaka (4) do smrti

None Foto: screenshot/Sky News

Daniel Pelka bio je žrtva ''neshvatljivog ciklusa okrutnosti i nasilja'' zbog kojeg je netom prije smrti izgledao kao da je bio zatočen u koncentracijskom logoru

Majka i njezin ljubavnik koji su četverogodišnjaka izgladnjivali i tukli do smrti, proglašeni u srijedu na sudu u Birminghamu krivima za ubojstvo. Daniel Pelka bio je žrtva ''neshvatljivog ciklusa okrutnosti i nasilja'' zbog kojeg je netom prije smrti od ozljede glave u ožujku prošle godine izgledao kao da je bio zatočen u koncentracijskom logoru, piše Sky News.

A da mu životni uvjeti ne odudaraju previše od onih u logoru, potrudili su se majka Magdalena Luczak (27) i njezin ljubavnik Mariusz Krezolek (34) koji su 2006. u Veliku Britaniju doselili iz Poljske. Dječaka su kupali u hladnoj vodi, a bio je i prisiljen obavljati veliku nuždu u krevet. Okrutnost su pred okolinom prikrivali tvrdnjama da je Danijel imao poremećaj u prehrani. U školu bi ga slali sa samo pola sendviča. Prisjetila se toga i njegova učiteljica koja je ispričala kako joj i danas navru suze na oči kada se sjeti da je krao hranu drugoj djeci te vadio ostatke iz kante za smeće. Jednom je čak pokušao iskopati i pojesti nekoliko zrna graška koji su bili zakopani za školski eksperiment.

- To je bilo jezivo ubojstvo. Oboje su bili krajnje okrutni prema Danijelu koji se iz prekrasnog dječačića pretvorio u vreću kostiju. Nije to bilo slučajno ubojstvo, trajalo je to mjesecima - komentirao je nakon presude inspektor Chris Hanson.

Dok se čeka donošenje kazne, Danielov biološki otac Eryk Pelka kazao je kako je zadovoljan s presudama te se nada da će Krezolek i Luczak ostatak života provesti iza rešetaka.

Komentari (106)
  • Boga ti, učiteljica kaže da je vidila da je djeci krao hranu, a bio premršav, alo? Pa jel to dovoljno zvono na uzbunu da vidi čovik da tu nešto ne štima. A za ovo dvoje ne znam, giljotina, vješala, mučenje. Stvarno nemogu razumjeti da to netko može raditi djetetu, pogotovo majka, jednostavno ne razumijem.!

    31. 7. 2013,   23:32
  • Majka??????

    31. 7. 2013,   23:39
  • A ne znam...4 god ,a išao u školu? Ali ako je i bilo tako ,učiteljica koja nije reagirala isto zaslužuje kaznu zbog nesavjesnog obavljanja posla !

    31. 7. 2013,   23:30