Obavijesti

News

Komentari 2

Strateški projekt za Zagreb za 2020. je uređenje Velesajma

Strateški projekt za Zagreb za 2020. je uređenje Velesajma
1

U prostorno-planskoj dokumentaciji i Razvojnoj strategiji Grada Zagreba do 2020. Zagrebački velesajam definiran je kao gradski projekt od strateškog značenja

VIDEO

Grad Zagreb na internetskim je stranicama javno pozvao investitore da iskažu interes za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta "Grad u Gradu" na području između rijeke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, na površini od gotovo 1,1 milijun četvornih metara.

Javnim pozivom želi se ispitati interes mogućih investitora koji će zadovoljiti kriterije iz poziva za sudjelovanje u tom projektu.  

Novi Zagreb sa 120.000 stanovnika nema dovoljno javnih, društvenih, kulturnih, zabavnih i trgovačkih sadržaja te sadržaja za sport i rekreaciju, a planirana promjena raznolikom ponudom unaprijedila bi opću kvalitetu života u gradu.

Zato je potrebno planirati sadržaje na tom području 24 sata, koji trajno pridonose kvalitetni života građana.

Novi Zagreb - inovativno gradsko područje i nezaobilazna turistička atrakcija

"Svrha projekta je preobrazba prostora u novo inovativno gradsko područje, mješovitih i raznovrsnih komplementarnih namjena koje bi postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim raznolikim funkcijama formiralo središte Novog Zagreba", stoji u priopćenju.

Na području predviđenom za projekt "Grad u Gradu" je Zagrebački velesajam, prostor između Avenije Većeslava Holjevca i istočne ograde Zagrebačkog velesajma, Hipodrom Zagreb i nogometno igralište kojim se trenutačno koristi NK "Lokomotiva".

Taj projekt treba biti privlačan građanima, turistima i poslovnim subjektima te pravo središte toga dijela grada čiji će mu suvremeni sadržaji i urbanističke strukture dati značaj koji povijesno zaslužuje.

To područje, kako ističu, ima veliki potencijal s obzirom na položaj i dobru prometnu povezanost - blizina rijeke Save, zelene rekreacijske zone uz rijeku i sportsko-rekreacijske površine te blizina javnih i društvenih sadržaja donose mu dodatnu vrijednost.

Zona Hipodroma Zagreb i nogometnog igrališta, u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, određene su kao zone sporta i rekreacije uz mogućnost gradnje.

S tim u vezi, sve zone nužno je sagledati kao nedjeljivu prostornu i funkcionalnu cjelinu koja do konačne urbane preobrazbe može teći u fazama.

Zagrebačkom velesajmu - potpuna transformacija

Zagrebački velesajam već desetljećima nije cjelovito moderniziran. Najviše paviljona starije je od 50 godina, a budući da je maksimalne kapacitete ostvarivao još u prošlome stoljeću, razmatraju se mogućnosti njegove transformacije u urbanističkom, gospodarskom, arhitektonsko-građevinskom i infrastrukturnom smislu.

U prostorno-planskoj dokumentaciji i Razvojnoj strategiji Grada Zagreba do 2020. Zagrebački velesajam definiran je kao gradski projekt od strateškog značenja.

Zainteresirane investitore Grad Zagreb poziva da pismo namjere s iskazom interesa i svim prilozima dostave u pisanome obliku najkasnije do 1. ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.