Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava: Bebi davali samo voće i sirovo povrće. Umrlo od gladi...

None Foto: 3

Dječačić (1) imao je samo 4,8 kilograma. Umro je u skrbi roditelja Ryana i Sheile O'Leary iz Floride. Par je optužen za nemarno ubojstvo i zanemarivanje djece

Sheila (35) rekla je policiji da se dječak rodio kod kuće te da nikad ranije nije vidio liječnika. Dojenče veganskog para umrlo je od neuhranjenosti jer su ga hranili gotovo ničim osim voćem i sirovim povrćem, kažu policajci.

Kad je umro, rekla je da nije jeo hranu tjedan dana - mislila je da je to zato što mu je pukao zube - i dojila ga je.

Par je optužen za nemarno ubojstvo i zanemarivanje djece.

Policija je rekla da je majka Sheila, kućanica, rekla detektivu da je dojila sina oko 4 ujutro kada je počeo teško disati.

- Bila je zabrinuta jer se to prvi put dogodilo, ali rekla je da nije zvala pomoć jer je zaspala.

Proglašen je mrtvim u obiteljskoj kući u Cape Coral-u na Floridi, nakon što se majka probudila i primijetila da ne diše i hladan je. Nazvala je 911 dok je njezin 30-godišnji suprug pokušavao oživjeti dječaka, objavila je policija detalje.

Smrt dječaka uzrokovala je pothranjenost, uključujući dehidraciju, probleme s jetrom i oticanje ruku, stopala i potkoljenica, utvrđeno je obdukcijom. Sheila je rekla policiji da su stopala djetetu otekla i nekoliko tjedana ranije, a nije hodao toliko kao prije.

Policija je priopćila kako je dječak težio svega 4,8 kilograma.

U izjavi, policija je potvrdila da su roditelji imali troje djece u kombiju kada su razgovarali s detektivom.

Dvije od njih - djevojčice u dobi od tri i pet godina - bile su izuzetno malene i težine ispod prosjeka za njihovu dob, a bile su blijedo-žućkaste boje, objavila je policija.

Jednoj je djevojčici zub pocrnio od propadanja, što je zahtijevalo operativni zahvat.Treće dijete, djevojčica, izgledalo je zdravije i bila je Sheilaina kći iz prethodne veze.

To je dijete vjerojatno bilo zdravije jer ostaje s ocem svaka dva mjeseca.

Na temelju evidencije iz zatvora, par je blizu prosječne visine i težine za njihovu dob, izvijestio je News-Press.

 

Komentari (79)
  • Sa jednom godinom imao 17kg i umro od neuhranjenosti? Prosječno dijete od 18 mjeseci ima 24 kg????

    16. 11. 2019,   14:27
  • Upucat cu se majke mi,kolika je onda prosjecna kilaza za dijete od 7 godina,70 kg?Nznm kako itko moze napisat ovakve nebuloze

    16. 11. 2019,   14:28
  • 'Policija je priopćila kako je dječak težio svega 17 kilograma, što je prosječna težina za dijete od sedam mjeseci. Prosječna težina za 18-mjesečno dijete je 24 kilograma.' Tko je ovo pisao? Tocnije, prepisivao? Imali u 24h zaposlenih novinara ili je sve automatsko?

    16. 11. 2019,   14:32