Obavijesti

News

Komentari 64

Strava Crvene četvrti: 'Turisti ne znaju, ovo je legalni pakao'

Strava Crvene četvrti: 'Turisti ne znaju, ovo je legalni pakao'

Crvena četvrt jedna je od poznatijih lokacija Amsterdama gdje se raskalašeni turisti željni seksualne zabave upuštaju u odnose s djevojkama 'iz izloga'. Upućeni kažu, to je 'komercijalizirano silovanje'

VIDEO

Iako je prostitucija u Amsterdamu legalizirana, a nasmiješene djevojke iza staklenih izloga jedan do simbola ovoga grada, malo tko zna što se zapravo krije iza umjetnih osmjeha djevojaka.

Sve su glasnije priče da su djevojke u slavnoj amsterdamskoj Crvenoj četvrti tamo dovedene na silu, mahom iz zemalja bivšeg istočnog bloka. U Nizozemskoj se sve više čuju protivnici trgovine seksom jer dio građana tvrdi kako je ono što turisti gledaju kao 'malo prljave zabave' zapravo 'komercijalizirano silovanje'. 

Djevojka iz izloga: Iskoristili su me kao komad mesa

Jednu od takvih mračnih priča ispričala je Angelica iz Rumunjske koja je do Amsterdama došla nakon što je s muškarcem s kojim je, kada joj je bilo 17, bila u vezi. Tada je s njim otišla u London jer joj je rekao da će se tamo moći zaposliti kao frizerka. No mušterija kojoj ju je doveo nije htjela frizuru već njezino tijelo. Uzeli su joj putovnicu i stavili ju u jedan od izloga amsterdamske Crvene četvrti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iskoristili su me kao komad mesa. Kada sam vidjela bordel, rasplakala sam se. Djevojke su izgledale užasno, a znala sam da to čeka i mene - ispričala je.

Kao da joj nije bilo dovoljno teško, rekli su joj da krijumčarima duguje 30.000 eura jer su toliko platili njezinoj obitelji da ne prijave njezin nestanak. Na dan bi zaradila i do 400 eura, no ostajalo bi joj samo 10. Ostatak bi morala dati makrou koju ju je tukao i silovao.

'Englezi su bili  najgori'

- Govorili su mi da je to ovdje legalno jer je policija na njihovoj strani, a mene nema tko zaštititi - kaže Angelica i dodaje kako su Englezi najgori jer su uvijek pijani i vole nanositi ozljede.

Iz petogodišnjeg pakla prostitucije uspjela se izvući nakon što je svoju priču ispričala djelatnicima jedne agencije čiji zaposlenici obilaze bordele. Ubrzo je do nje došao policajac koji je glumio mušteriju te ju odveo u sklonište van grada. 

- Nisam razumjela da sam žrtva trgovine ljudima. Problem je bio što su se svi smješkali i mahali mi, uključujući i policiju jer je sve legalno - kaže Angelica koja se vratila u Rumunjsku, ali živi u hostelu jer s obitelji tek izglađuje odnose, piše Daily Mail

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a