Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava Crvene četvrti: 'Turisti ne znaju, ovo je legalni pakao'

Crvena četvrt jedna je od poznatijih lokacija Amsterdama gdje se raskalašeni turisti željni seksualne zabave upuštaju u odnose s djevojkama 'iz izloga'. Upućeni kažu, to je 'komercijalizirano silovanje'

Iako je prostitucija u Amsterdamu legalizirana, a nasmiješene djevojke iza staklenih izloga jedan do simbola ovoga grada, malo tko zna što se zapravo krije iza umjetnih osmjeha djevojaka.

Sve su glasnije priče da su djevojke u slavnoj amsterdamskoj Crvenoj četvrti tamo dovedene na silu, mahom iz zemalja bivšeg istočnog bloka. U Nizozemskoj se sve više čuju protivnici trgovine seksom jer dio građana tvrdi kako je ono što turisti gledaju kao 'malo prljave zabave' zapravo 'komercijalizirano silovanje'. 

Djevojka iz izloga: Iskoristili su me kao komad mesa

Jednu od takvih mračnih priča ispričala je Angelica iz Rumunjske koja je do Amsterdama došla nakon što je s muškarcem s kojim je, kada joj je bilo 17, bila u vezi. Tada je s njim otišla u London jer joj je rekao da će se tamo moći zaposliti kao frizerka. No mušterija kojoj ju je doveo nije htjela frizuru već njezino tijelo. Uzeli su joj putovnicu i stavili ju u jedan od izloga amsterdamske Crvene četvrti. 

- Iskoristili su me kao komad mesa. Kada sam vidjela bordel, rasplakala sam se. Djevojke su izgledale užasno, a znala sam da to čeka i mene - ispričala je.

Kao da joj nije bilo dovoljno teško, rekli su joj da krijumčarima duguje 30.000 eura jer su toliko platili njezinoj obitelji da ne prijave njezin nestanak. Na dan bi zaradila i do 400 eura, no ostajalo bi joj samo 10. Ostatak bi morala dati makrou koju ju je tukao i silovao.

'Englezi su bili  najgori'

- Govorili su mi da je to ovdje legalno jer je policija na njihovoj strani, a mene nema tko zaštititi - kaže Angelica i dodaje kako su Englezi najgori jer su uvijek pijani i vole nanositi ozljede.

Iz petogodišnjeg pakla prostitucije uspjela se izvući nakon što je svoju priču ispričala djelatnicima jedne agencije čiji zaposlenici obilaze bordele. Ubrzo je do nje došao policajac koji je glumio mušteriju te ju odveo u sklonište van grada. 

- Nisam razumjela da sam žrtva trgovine ljudima. Problem je bio što su se svi smješkali i mahali mi, uključujući i policiju jer je sve legalno - kaže Angelica koja se vratila u Rumunjsku, ali živi u hostelu jer s obitelji tek izglađuje odnose, piše Daily Mail

Komentari (64)
  • Bio sam par puta u Amsterdamu, te zene u red lightu ne bi stapom dirao , imaju kilometara kao Passat mog dede Iz 95. Nizozemske djevojke su dosta opustenije od hrvatica, mozda iz razloga ako ne daju, lako se nade nesto drugo pa jbg I one bi se malo prcnile. Tako da je bolje izaci van I pecati, nego u red lightu ostaviti 100-150€ za lose karanje.

    14. 2. 2018,   08:48
  • Bio sam, probao nisam, gledao i razgledao jesam..najvise cura ima iz istočnog bloka, sve govore i razumiju hrvatski...nema sanse da pobjegnu jer ih snima bezbroj kamera i ispred svakog izloga stoje 2-3 nigera koji ih "cuvaju"...

    14. 2. 2018,   08:07
  • Užas. Ali- oni su fini, napredni, kulturni, tolerantni zapadnjaci. Mi smo Balkanci i ognjištarci. Fuj!

    14. 2. 2018,   08:12