Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava na groblju usred Senja: Izbo ga je nožem na Sve svete

None Foto: Tomislav Miletić/Davor Puklavec/PIXSELL

Policija je privela Marina Gjurišića (49) iz Senja kojeg sumnjiče da je na groblju Sv. Vid u Senju pokušao ubiti Dragana Ž. (59) s kojim je u svađi. No, Gjurišić tvrdi da je nož potegao braneći se

Na blagdan Svih Svetih na senjskom gradskom groblju Marin Gjurišić (49) iz Senja verbalno se i fizički sukobio s poznanikom, Draganom Ž. (59) čovjekom s kojim je u svađi, pa ga je teško ranio nožem. Gjurišić je u petak poslijepodne priveden i smješten u riječki zatvor. Tereti ga se za pokušaj ubojstva, javlja Novi list. Nakon ranjavanja nožem, u riječki KBC hitno je prebačen Dragan Ž. (59), koji je zadobio ubodnu ranu na gornjem dijelu leđa, u blizini vrata, a napadač mu je nanio i ranu na prstu desne ruke.  

Sve se 'zakuhalo' u srijedu, oko 17.40 sati, na senjskom gradskom groblju Sv. Vid. Gjurišić, zvani Pajo, sumnjiči se da je, nakon što se zbog ranijih razmirica verbalno i fizički sukobio sa deset godina starijim Draganom Ž., izvukao nož oštrice dužine 12 centimetara.  Najprije je suparniku zadao ubodnu ranu na leđima, pa nastavio zamahivati u smjeru 59-godišnjaka, a pritom mu ozlijedio prst. Nakon toga je napadaču nož ispao, a u daljnjem nasrtaju spriječen je intervencijom trećeg muškarca koji se tamo našao. Gjurišić je zatim pobjegao s mjesta događaja, ali je poslije uhvaćen, dok je ranjenik u međuvremenu prevezen u bolnicu.

Gjurišić je u tužiteljstvu iznio svoju obranu. Ne spori da je došlo do sukoba, ali tvrdi da se samo branio, da nije imao nikakvu namjeru ubiti muškarca s kojim se sukobio.  Upotrijebio je nož jer je bio u strahu za svoj život, liječi se od leukemije, pa su udarci u glavu opasni po njega, objašnjavao je tužitelju osumnjičeni Senjanin.

U policijskoj istrazi je saslušan  i ranjeni Dragan Ž. koji se prisjetio da se nalazio ispred  cvjećarnice na gradskom groblju i vidio Gjurišića, s kojim nije u dobrim odnosima. Ustvrdio je kako je Gjurišić izrekao tešku psovku na njegov račun, našto mu je on rekao da to mora prestati. Ukazao je da su supruga i on ranije prijavili policiji dva slučaja prijetnji Gjurišića. Dragan Ž. je priznao da je u jednom trenutku »poletio« prema Paji i uhvatio ga za jaknu, pa je došlo do naguravanja dvojice. Dva puta je udario Paju kako bi ga odgurnuo od sebe, a nakon toga su ih razdvojila dvojica muškaraca koji su se zatekli kod cvjećarnice. 

Dragan Ž. se prisjetio da mu je nakon toga  pozlilo, da je sjeo na  klupicu i uvidio kako je sav krvav, i ruke su mu bile okrvavljene. Supruga mu je skinula majicu, pa su ustanovili da je ranjen u leđa. Ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći, pa je odvezen s mjesta događaja.

Kako saznaje Novi list, razmirice dvojice muškaraca traju već dvije godine.

Komentari (62)
  • Pa čovjek se branio, ja mu vjerujem, ja isto nosim nož kod sebe kad idem na groblje. Za svaki slučaj ako me neko prepade da se obranim.

    4. 11. 2017,   11:05
  • Groblje i dan mrtvih je idealna prigoda za takve poslove.

    4. 11. 2017,   11:04
  • A nož je slučajno ponio na groblje..

    4. 11. 2017,   11:16