Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava: Otrovao dječju hranu u trgovinama i traži 10 mil. eura!

None Foto: Njemačka policija

Riječ je o otrovu koji malu djecu može teško ozlijediti ili ubiti. Ucjenjivač je otrovao dječju hranu u trgovinama u njemačkom gradu Friedrichshafen u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg

On želi što više novaca i to odmah. Kako bi to dobio, prijeti trovanjem bebama i djeci.

Bild piše kako je nepoznati ucjenjivač u njemačkom gradu Friedrichshafen u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg otrovao hranu za djecu. Tek kada dobije 10 milijuna eura, prestat će s tim. Prijeti i da će trovati hranu u cijeloj zemlji, ali i u inozemstvu.

Policija je u četvrtak održala konferenciju za novinare na kojoj su rekli da je jedan ili više nepoznatih počinitelja poslali e-mail policiji i trgovinama. Policija je na konferenciji za novinare rekla kako već imaju jednog sumnjivca.

- Kamere su u jednoj trgovini snimile osobu koja se ponašala sumnjivo. Radi se o muškarcu koji ima 50-ak godina - kažu policajci. Također pozivaju ljude da pripaze prilikom kupovine hrane i provjere da produkt nije slučajno prije bio otvaran ili da nije oštećen. 

U subotu, 16. rujna, navečer sve su trgovine Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma i Rewe u Friedrichshafenu dobile prijetnju. Ucjenjivač je napisao kako je već otrovao svu dječju hranu u svim trgovinama.

Foto: Njemačka policija

Policija je odmah reagirala. Maknuli su svu dječju hranu s polica trgovina i poslali ju na analizu.

Najmanje pet flašica dječje hrane bilo je otrovano. Riječ je o otrovu koji malu djecu može teško ozlijediti ili ubiti.

Ucjenjivač je radio prema određenom planu jer nitko nije kupio otrovanu hranu, a počinitelj je imao vremena napraviti pritisak na trgovine. Otrov je stavio u hranu različitih proizvođača.

Komentari (36)
  • Podhitno trebaju svi ugraditi hd kamere iznad sve hrane,i naravno treba uvesti smrtnu kaznu,jer ako je ovaj ne zaslužuje ....

    28. 9. 2017,   11:21
  • Pa koliko bolestan moras biti da se igras sa zivotima beba.

    28. 9. 2017,   11:22
  • Za 10ak god svijet kojeg poznajemo nece postojati, s obzirom koliko ludaka zivi oko nas...

    28. 9. 2017,   11:25