Obavijesti

News

Komentari 389

Spasili neželjene psiće koje su strpali u vreću i bacili s mosta

Spasili neželjene psiće koje su strpali u vreću i bacili s mosta
4

Prolaznica je kraj Velike Gorice našla vreću s odbačenim štencima. Samo četiri su preživjela. Za njih se brinu u udruzi Spirit. Spavaju u grijanoj kutiji i dobivaju infuziju

VIDEO

Cvilež kraj mosta između Mraclina i Velike Gorice privukao je Magdalenu (19) dok je u subotu oko 15 sati s obitelji šetala nasipom. Slijedila je zvuk, hodala po blatu i vidjela nešto stravično. U velikoj vreći za cement bili su zavezani štenci stari samo dan-dva.

- Bilo ih je puno, ne znam koliko. Neki su ispali iz te velike vreće i okolo ležali mrtvi, drugi su bili zavezani u više manjih plastičnih vrećica. Netko ih je, vjerojatno s mosta, iz automobila bacio u kanal. Vreća se od udarca raspala, a dio štenaca je ispao - opisala je Magdalena i dodala da je odmah u pomoć pozvala društvo za zaštitu životinja.

Pronašli su četiri živa psića, a o njima je brigu preuzela Monika Potočki iz udruge Spirit. Posjetili smo je kod veterinara, gdje su im davali infuziju. Monika ih u grijanoj kutiji nosi kamo god ide jer ih specijalnim mlijekom hrani svakih sat vremena.

- Slabi su i probava im ne radi. Bilo bi idealno da imaju zamjensku majku. Spašeni su zahvaljujući crnoj kujici koja je urlala i tako privukla pažnju - kazala je Monika hraneći psića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Među štencima je bila vreća s nečim većim. To je možda njihova majka, a po čipu bi veterinari mogli pronaći vlasnika - rekla je Magdalena.

Udruge su obavijestile veterinarsku službu u Pokupskom, koja bi trebala ukloniti uginule štence. Ne sjećaju se da je netko zakonski odgovarao zato što je bacio psiće.

- Grozno je što su sve ljudi spremni učiniti životinjama. Nađemo li u toj vreći psa starijeg od tri mjeseca, provjerit ćemo ima li čip, odnosno ima li vlasnika. Ali prema mojem iskustvu, takvi vlasnici nisu nikad sankcionirani - objasnio je Predrag Baraba, veterinar iz Pokupskog.    

BIH: Okrutna Crvenkapica

Djevojka iz BiH je lani svom snagom bacala štence u rijeku, jednog po jednog. Smijala se i sve snimala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 389
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.