Obavijesti

News

Komentari 83

Strava u BiH: 'Dječicu vežu za krevet i radijatore po 14 sati'

Strava u BiH: 'Dječicu vežu za  krevet i radijatore po 14 sati'
1

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić je u Predstavničkom domu Parlamenta u BiH prikazala šokantne fotografije koje su navodno nastale u zavodu za zbrinjavanje djece s poteškoćama u razvoju

VIDEO

Ova situacija može se nazvati modernim ropstvom. Noću je angažirana jedna njegovateljica koja je vrlo često nestručna. Djeca sama pružaju ruke da im se vežu zato što su naviknuli po 14 sati biti vezani za radijator. Kao rezultat ovih metoda, mnoga djeca imaju ozbiljne zdravstvene poteškoće, pored vidnih trauma, ispričala je zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH te pokazala šokantne fotografije za koje tvrdi da su iz spomenutog doma, javlja Klix.ba. 

Ćudić je istaknula da je htjela javnost upoznati s obujmom tragedije s kojom su suočena djeca u Zavodu za zbrinjavanje metalno invalidne djece i omladine Pazarić. Tvrdi kako je njihov tretman stravičan te je apelirala na Tužilaštvo da ubrza istragu. 

Najavila je i da će u proceduru uputiti prijedloge da se hitno zaustavi zlostavljanje štićenika Zavoda, izradu kodeksa postupanja sa štićenicima, redovne nenajavljene inspekcije te izdvajanje hitnih interventnih sredstava za privremeno zapošljavanje njegovatelja. 

- Tražimo da Ministarstvo rada i socijalne politike u suradnji s Ministarstvom zdravstva imenuje liječnički tim koji će revizirati dijagnoze i uvesti redovne preglede. Resorno ministarstvo 90 dana od usvojenih zaključaka mora provesti detaljan izvještaj o provedenim mjerama - rekla je Sabina Ćudić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.