Obavijesti

News

Komentari 302

Strava u Poreču: On je držao ropkinju! Policija je znala za to

Strava u Poreču: On je držao ropkinju! Policija je znala za to
1

Slavonka (43), koju su ugostitelj Vjeran Šalov (31) i njegova supruga držali kao ropkinju u Poreču, nalazi se na liječenju u Slavonskom Brodu. Od monstruma su je spasile majka i sestra

VIDEO

Liječnici su Slavonki operirali slomljenu čeljust, a ima i tri polomljena rebra, mnoštvo hematoma po leđima i nogama, tešku ozljedu uha te razbijenu arkadu. Osim toga, zalivena je i solnom kiselinom, od čega su joj ostali ožiljci na leđima.

Bolestan um

Majka i sestra su prijavile nestanak. salov je Slavonku odveo na policiju, a ona je pod prisilom rekla da je sve u redu.

Živjela u bolovima i muci

Iz ralja monstruoznog ugostitelja, koji ju je držao zatočenu mjesecima, kako doznajemo od susjeda, spasile su je majka i sestra.

One su prve posumnjale da nešto s njom nije u redu, pa su još u ožujku policiji prijavile njezin nestanak. Nakon što je gazda restorana u kojem je Slavonka radila saznao da je obitelj prijavila njezin nestanak, uvjerio ju je da s njim ode u porečku policiju i objasni im da je sve u redu.

- Prijetio joj je ako nešto krivo kaže ili učini. Kad se javila u policiju, prestali su je tražiti. U međuvremenu joj je gazda prijetio i da će nauditi njezinoj obitelji – rekli su nam poznanici obitelji. Otkrili su nam i kako je njezina obitelj tad stvari uzela u svoje ruke. U jednom trenutku Slavonku su gazde izbacili na ulicu te je od nekoga posudila mobitel i javila se sestri koja nije oklijevala ni minute. Sjela je u automobil i iz Slavonije se odmah zaputila u Poreč. S njom je išla i majka koja je već u poznim godinama te su ženu pronašli u uličici u centru grada gdje se skrivala od zlostavljača.

- Taman kad su one naišle, i on ju je pronašao. No bilo je kasno da je odvuče natrag, pa je uspjela sjesti u automobil i krenule su prema Slavoniji. Bila je u tako lošem stanju da su je odmah odvezli u bolnicu. Tjedan dana imala je slomljenu čeljust i živjela u neopisivim bolovima – opisali su nam mještani.

Do daljnjega u bolnici

Obitelj se šokirala njezinim izgledom jer je jako smršavjela i na 170 centimetara visine imala samo 49 kilograma, a počela joj je opadati i kosa. Koliko će još ostati na liječenju zasad nije poznato. Doznali smo i da je Slavonka na more otišla raditi još početkom 2015. godine te da je radila kod istoga gazde u restoranu kraj Zadra, no kasnije je posao preselio u Poreč, a za njim je pod prijetnjom morala ići i ona. Nije se mogla izvući. Bojala se za svoju obitelj i da će zlostavljač koji nije prezao ni pred čim naći njezinu majku i sestru. Bolji poznavatelji situacije potvrdili su nam i da su Slavonku često zaključavali u maloj ostavi u stanu gdje nije imala ni krevet, a uskraćivali su joj i hranu. Tukli su je šakama i remenjem, davili i prijetili. Svih tih mjeseci koliko su je u Poreču mučili Slavonka se redovito čula s obitelji, ali njezine razgovore i poruke, kao i profil na Facebooku, nadzirao je ugostitelj zajedno sa svojom suprugom. Nije smjela reći u kakvoj je situaciji jer se bojala.

Samo je trebala pomoć

Susjedi tvrde da su nekoliko puta zvali policiju zbog urlikanja iz stana, ali policija to demantira

Ulica strave

Slavonka je svakodnevno prolazila kraj ljudi. Mučenje je trajalo mjesecima

Novac za posao u restoranu rijetko su joj davali iako je pješice po cijelom Poreču raznosila hranu.

- Jadnica je slomljena i fizički i psihički. Jedva se drži. Uplašena je, ali zna da je njezin zlostavljač trenutačno u pritvoru. Njezina obitelj je čak upoznala te poslodavce, a prije nego što su je spasili, posljednji put su je vidjeli uživo u lipnju prošle godine – zaključuju mještani. I susjedi u Poreču žale jadnu ženu i pitaju se kako policija nije ništa napravila.

Znala se požaliti da je tuku

- Vjeran i njegova žena su zlo zla. Imaju četvero djece i svi su je tukli. Jadna žena je bila kao štap. Gladna. Izmučena. Izubijana. Ruke i noge su joj bili poput suhih štapova. Znala se požaliti da je tuku, a vjerojatno se plašila prijavljivati to policiji jer nije imala kuda - govori susjed i nastavlja:

- Bila je bez novca, pa je i cigarete znala žicati. Lani smo ostali šokirani kad su joj škarama jednostavno odrezali onako na grubo njezinu dugu kosu. Predstavnici stanara su zbog buke i kojekakvih zvukova iz njihova stana posljednju godinu dana u više navrata zvali policiju te smo vidjeli da je policija kod njih dolazila. Što su učinili, ne znam. Pretpostavio sam da se nešto zbiva kod njih, ali to je njihov problem. Znam da nije u redu da tako govorim jer nasilje u susjedstvu treba prijavljivati, ali poučen iskustvom kad sam jednom prilikom prijavio nasilje u susjedstvu, policija je mene maltretirala više nego tog nasilnika pa sam odlučio šutjeti o takvim stvarima. Svi su sve znali, a nitko ništa nije poduzeo da se nasilje nad jadnom ženom spriječi – gotovo uglas progovara dvoje susjeda ne želeći da im spominjemo imena.

Dužan na sve strane

Dodali su kako je obitelj iz pakla za koje je radila još ranije upoznala u okolici Zadra. Tad je i počela za njih raditi. No kako su se davno odselili, nitko u Ninu ni ne zna gdje su bili u zadnje vrijeme. Znaju samo da su imali ugostiteljski objekt, a priča kruži da je Vjeran ostao dužan novac i da je zato pobjegao u Poreč. Vanesa, njegova žena, prema riječima susjeda, još je “gora od njega”. Također su nam prepričali užasan prizor od prije nekoliko tjedana:

- Petogodišnji sin nasilnih supružnika Vjerana i Vanese Šalov nedavno je, pričaju prvi susjedi iz Ulice Otokara Keršovanija u Poreču, gdje je trajala jednogodišnja strava, toliko jako udario nesretnu na ulici da su joj naočale odletjele 15-ak metara dalje na susjednu terasu. Navodno joj je vikao da je krava, a kad su ga pitali zašto je tuče, odgovorio je: “Pa i tata je tuče, pa mogu i ja!” No ni tada nitko nije reagirao. Suprotno tvrdnjama susjeda o policijskim intervencijama kod Šalova, Nataša Rogić Jukopila iz istarske policije kaže da istarska policija nije postupala po dojavama o nasilju te da do sada nisu postupali prema osumnjičenom.

Šalov je dobio mjesec dana pritvora u Puli. Terete ga, među ostalim, za protupravno oduzimanje slobode, da je držao ženu u neprimjerenim uvjetima i trgovinu ljudima. Prijeti mu do deset godina zatvora. Ako plati jamčevinu 80.000 kuna može ići na slobodu.

Nesretna žena se žalila da su je tukli

Bila je suha kao štap. Hodala je sa slomljenim rebrima, vilicom, puknutom arkadom...

Zatvor

Vjeran je u pritvoru idućih mjesec dana zbog utjecaja na svjedoke. Prijeti mu do deset godina zatvora.

Još jedna žrtva: "Šalov me pretukao pred majkom i sestrom"

- Više sam ljut na zadarsku policiju nego na Vjerana Šalova jer je on manijak što se pokazalo nakon ovog slučaja držanja robinje. On je i ranije tukao glavom svoje konobarice o zid i lišavao je slobode, ali mu je uspjela pobjeći u Zagreb i prijaviti ga. Znam da je iskaz dana u Kutini, ali se to zataškalo  - kazao nam je Ante Jurić (61) te dodao da će svakako u bolnici  posjetiti 43-godišnju Slavonku koju je Šalov držao kao robinju, zbog čega je nedavno i uhićen.

Pretučeni Ante Jurić

- U ožujku 2014 u nasljeu Sabunike s tisuću kuća i 10 stanovnika van sezone, on je u jedan sat u noći probio ulazna vrata na terasi, a ja sam čuvši buku, ustao iz kreveta. On je tada imao 29, a ja 59 ali ne bi on mene tako istukao da sam ja očekivao ikakav sukob. Tek sam se probudio i nisam mislio da će me itko napasti. Štoviše, ja ni dan danas ne znam zašto je to učinio, pred očima moje stare majke koja je tada imala 82 i sestre koja mi je bila došla u posjet. Pretpostavljam da mu je supruga, koja je još gora od njega, napunila glavu nečim, jer smo prije napada bili kod njega u kafiću u Ninu na piću. On je mene te noći teško ozlijedio i slomio mi nos, hitna me odvela iz kuće. Na koncu sam ja dobio prijavu za narušavanje javnog reda i mira, a zbilja ne znam kako sam mogao narušavati javni red i mir spavajući u svom krevetu! Taj Šalov, koliko znam nije ni pozvan na razgovor. Mora da ga netko štiti i da ima nekog rođaka na nekoj ključnoj poziciji. Nisam se predavao, prijavio sam policijsko postupanje unutarnjoj kontroli MUP-a , a oni su mi se u lice narugali zaključivši da nije bilo prekoračenja ovlasti. Požalio sam se austrijskom konzulatu u Zagrebu  jer sam i njihov državljanin i oni su intervenirali. Na koncu je on na prekršajnom sudu dobio šest mjeseci uvjetno, a ja sam oslobođen - rekao nam je Ante Jurić.

 

Bijeg

On i supruga su 2015. godine u Ninu kraj Zadra držali kafić. Navodno su zapali u dugove i pobjegli.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca