Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava u Zagrebu: Na vagon se popelo dijete, udarila ga struja

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL 2

Na zagrebačkom Ranžirnom kolodvoru na Sarajevskoj cesti u subotu oko podneva dijete se popelo na krov teretnog vagona, javlja zagrebačka policija. Strujni udar je teško ozlijedio dijete...

Na zagrebačkom Ranžirnom kolodvoru na Sarajevskoj cesti u subotu oko podneva dijete se popelo na krov teretnog vagona, javlja zagrebačka policija. Strujni udar je teško ozlijedio dijete i hitno su ga prebacili u KBC Zagreb. Kako doznajemo, ozljede nisu opasne po život.

Hrvatske željeznice na svojim stranicama stalno apeliraju na sve da budu oprezni i da ne krše ova pravila:

- Strogo je zabranjeno kretati se po kolosijeku ili po stazama neposredno uz kolosijeke! Svi koji se na putu do škole moraju kretati uz prugu neka to čine po obilježenim pješačkim stazama!

- Strogo je zabranjeno igrati se uz prugu ili na mostovima kojima prolazi samo pruga, penjati se na stupove kontaktne mreže te dirati signalne ili druge uređaje uz prugu!

- Strogo je zabranjeno bacati predmete na prugu ili na električne vodove jer to može oštetiti izolatore ili električni vod te uzrokovati njegov pad na zemlju i strujni udar!

- Strogo je zabranjeno i osobito opasno penjanje na vagone i neovlašteno hodanje po pruzi jer je samo približavanje konstrukcijama mreže pod visokim naponom smrtno opasno.

 

Komentari (87)
  • Da ga je neki željezničar najurio štapom, brižna mamica bi digla harangu protiv HŽ, tužila ga za zlostavljanje i pedofiliju. Kako će dijete ovako sprženo u budućnosti izgledati , nije za pričati. Poznam trojicu preživjelih.

    12. 11. 2017,   12:00
  • inteligencija na razini..

    12. 11. 2017,   11:58
  • penji se i drugi put isto

    12. 11. 2017,   12:10