Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava u Zagrebu: Sat vremena mlatili starca, umro u bolnici...

None Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Banda iz Srbije opljačkala je 80-godišnjaka u stanu na Savskoj cesti u Zagrebu u ožujku ove godine. Tukli su ga dok im nije rekao gdje je novac. Nesretni muškarac preminuo je tri mjeseca kasnije

Zagrebačka policija i dalje traži dva državljana Srbije, 31-godišnjaka i 48-godišnjaka, koji su s uhićenim 53-godišnjakom, također državljanom Srbije, opljačkali Zagrepčanina (80) 7. ožujka 2019.

POGLEDAJTE VIDEO:

Banda je nešto iza ponoći upala u kuću dva brata, 78-godišnjaka i 80-godišnjaka, koji žive u odvojenim stanovima. Doznali su preko prijatelja iz krim miljea kako stariji brat u jednoj od soba skriva veću količinu novca. 

Razbojnici su prvo upali u stan mlađeg brata koji je spavao. Sad uhićeni 53-godišnjak ga je vjerojatno držao na nišanu ne bi li ovaj ostao u sobi te kako se ne bi derao i upozorio brata na pljačkaše. Za to vrijeme dva razbojnika pozvonila su starijem bratu.

Čim im je otvorio, upali su unutra i počeli ga mlatiti. Udarali su ga bez milosti rukama i nogama po glavi i tijelu. Muškarac je pao na pod, a oni su počeli haračiti i kopati po ormarima i policama. Kako im žrtva ne bi pobjegla, muškarca su vezali i nastavili mučiti kako bi im otkrio gdje je novac. Ta muka trajala je punih sat vremena sve dok nisu otkrili gdje drži gotovinu.

Koliko su točno novca uzeli, policija zbog istrage još nije otkrila.

Dvojac se s ukradenim novcem vratio po trećeg koji je za to vrijeme čuvao mlađeg brata nesretnog muškarca kojeg su tukli i mučili. Tek nakon što su pobjegli, 78-godišnjak je pohitao do brata i našao ga bez svijesti, zavezanog krvavog i s brojnim prijelomima. Uspio je nazvati policiju i Hitnu pomoć koja je izmrcvarenog muškarca prevezla do KBC-a Sestre Milosrdnice.

Nikad se nije oporavio od tih batina te više nije bio samostalan. Početkom lipnja su ga u teškom stanju prebacili u drugu bolnicu na oporavak gdje je nažalost krajem lipnja preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom županijskom državnom odvjetništvu.

Komentari (115)
  • Kako bi Vučić reagirao da dva-tri Hrvata navrate u novi Beograd opljačkaju i premlate starca? Možemo pretpostaviti kakve bi poruke "ljubavi" Hrvatima uputio...

    8. 8. 2019,   11:55
  • U domovinskom ratu su isto tako svoj kukavičluk ispoljavali na starijima i nemoćnima,kad je bila ravnopravna borba obavezno su bježali

    8. 8. 2019,   11:50
  • Oce sad vucic skocit kao kod napada na rivi?

    8. 8. 2019,   11:59