Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava u zatvoru: Našli su 16 zatvorenika odrubljenih glava

None Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Zaraćeni klanovi obračunali su se u kaznionici Altamira, jednoj od najozloglašenijih u Brazilu. Rat bandi trajao je više od pet sati, a kad su se napokon uspjeli probiti unutra, policajci su ostali šokirani prizorom

Kako javljaju brazilski mediji, u ponedjeljak rano ujutro izbio je pravi rat u zatvoru Altamira. U brutalnom obračunu najmanje su 52 žrtve, ali nije isključeno da će ih biti još jer su neki od preživjelih teško ozlijeđeni.

Obračun je započeo oko 7 sati ujutro po lokalnom vremenu, a trajao je čak pet sati. Pripadnici jedne bande probili su se iz svog zatvorskog krila i upali u drugo gdje se nalazi druga banda. Zatvorenici su zablokirali ulaz i satima spriječavali ulaz čuvarima te interventnoj policiji. Unutra je bjesnio krvavi obračun zatvorenika osuđenih na dugogodišnje robije, pretpostavljalo se da ima žrtava, ali prizor na koji su naišli brazilski policajci jednom kad su se uspjeli probiti unutra šokirao je sve.

Najmanje 16 zatvorenika dekapitirano je, odrubljene su im glave. A preostalih 36 žrtava, koliko ih je potvrđeno dosad, ugušile su se u dimu. Naime, jedna od bandi je zapalila dio zatvora. 

Na društvenim mrežama pojavile su se i snimke dima koji suklja iz zatvora, a na nekima se vidi i kako zatvorenici hodaju po krovu. Pojavile su se čak i potresne snimke iz zatvora na kojima se vidi kako jedna od bandi s odrubljenim glavama 'slavi' svoju pobjedu u ovom obračunu.

Altamira je inače zatvor kapaciteta 200 zatvorenika, ali unutra se prema procjenama nalazi zapravo više od 300 njih. Gotovo svi brazilski zatvori su pretrpani. Procjenjuje se da u Brazilu ima oko 700 tisuća zatvorenika. Često u zatvorima izbijaju nemiri zbog loših uvjeta, a niti ovakvi krvavi obračuni između bandi nisu rijetkost.

Komentari (44)
  • Pa nisu ni trebali ulaziti, pustit da se stoka poroka i samo pokupit tijela..

    29. 7. 2019,   19:11
  • trebamo im poslati naše: psihologe pedagoge i psihijatre koji vjeruju u rehabilitaciju svakog pojedinca, sigurno bi imali uspjeha :)

    29. 7. 2019,   19:56
  • Znaci zadnje 2 godine gledam na bestogre snime iz zatvora u Brazilu kako se rokaju...to je njima svakodnevnica,nista strasno....u jednoj velikoj sobi bude ih po 50-60,pa si ti misli

    29. 7. 2019,   19:47