Obavijesti

News

Komentari 52

Stravična bolest: Mlada mama umalo umrla igrajući graničara

Stravična bolest: Mlada mama  umalo umrla igrajući graničara

Majka dvoje djece Lesley iz Škotske je jedva preživjela smrtonosnu bakteriju koja se razvila iz, na prvi pogled bezopasne, ozljede koju je zadobila igrajući graničara...

VIDEO

Lesley Kane (35) iz Škotske je jedva preživjela bakteriju koju je skupila dok je igrala graničara. Ovu 35-godišnjakinju je udarila lopta u prsa i napravila maleni ugrušak. Ostala je bez daha, ali se ubrzo oporavila. Tek nakon par dana osjetila je ozbiljnije posljedice ovog udarca, prenosi Sun.

Završila je u bolnici, a liječnici su imali nešto manje od 12 sati da joj spase život. Bakterija koja jede meso (nekroza vezivne opne) se brzo širila njenim tijelom, prijetila joj je sepsa. Lesley je podvrnuta brojnim zahvatima, odstranili su joj lijevu dojku i dio kože s leđa i torza.

323703650

Ova hrabra majka dvoje djece je uspjela preživjeti, ali je čekalo još teških šest mjeseci oporavka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imala sam groznicu, ali sam mislila da ću se oporaviti i da mi samo treba odmora. Samo par dana nakon toga sam se borila za život u bolnici - ispričala je Lesley.

- Doktori su pokušali dijagnosticirati što nije u redu sa mnom. Znali su da je došlo do trovanje krvi, ali nisu znali uzrok. Nakon nekoliko testova i pregleda, shvatili su da je riječ o smrtonosnoj bakteriji. Na prsima sam imala samo modricu, nije bilo očito da se radi o toj ozljedi. Bila je jedva primjetna - dodala je.

323703652

- Tijelo mi se raspadalo, koža trunula. Ubijala me bakterija. Svi su mi organi otkazivali. Davali su mi još maksimalno 12 sati života - priča Lesley.

- Muž mi je rekao da sam imala četiri operacije u jednom danu - dodala je.

Devet dana je bila na odjelu intenzivne njege. Probudila se nakon tjedan dana potpuno zbunjena i još drogirana od lijekova. Tad su joj rekli za sve operacije i da mora ležati još dva mjeseca u bolnici.

323703653

Odlučila je progovoriti o ovoj nevjerojatnoj borbi jer želi svima poručiti da nikad ne uzimaju život i zdravlje "zdravo za gotovo".

- Redovito se testirajte. Ako nešto sumnjate, obratite se liječniku, nemojte čekati da se stanje pogorša - savjetuje Lesley.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji