Obavijesti

News

Komentari 137

Stravična nesreća kod Udbine: Bus s putnicima udario u konja

Stravična nesreća kod Udbine: Bus s putnicima udario u konja
8

Tri velika konja izletjela su na cestu na ulazu u mjesto Jošani, a na jednog od njih naletio je autobus. Udarac je bio silovit. Konj je uginuo na mjestu, a vozač autobusa je zadobio teške tjelesne ozljede

VIDEO

Vozač (53) autobusa iz Osijeka teško je ozlijeđen u stravičnoj i nesvakidašnjoj prometnoj nesreći u utorak pola sata iza ponoći u Jošanima kod Udbine u sudaru s konjem, a još veća tragedija izbjegnuta je prisebnošću drugog vozača. Naime, autobus sa dvadesetak putnika kretao se iz Imotskog prema Osijeku, a većina putnika je u vrijeme nesreće spavala, kao i drugi vozač.  Dolaskom u Jošane gdje je autobus prolazio nenaseljenu ravnicu najednom je cestu s lijeve strane počelo pretrčavati odrasla tri konja koji teže i do 800 kilograma. Vozač nije mogao učiniti ništa, treći konj istrčao je pred autobus. Frontalni sudar sa životinjom bio je neizbježan, a udarac toliko snažan da je konj na mjestu uginuo, a prednji dio autobusa je potpuno smrskan.

No, pravi šok je uslijedio nakon udara jer je ulubljena karoserija i kontrolna ploča vozaču zarobila noge i on nije mogao niti kočiti niti zaustaviti autobus koji se nastavio kretati narednih tristotinjak metara. 

Putnike i drugog vozača probudio je siloviti udar, neki od putnika pali su sa sjedala, a staklo se sasulo do pola autobusa, prizor je bio stravičan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Udarac je bio snažan te je konj na licu mjesta smrtno stradao, a autobus se nastavio kretati oko 300 metara dalje jer vozač nije mogao stisnuti kočnicu jer su mu noge bile zdrobljene u limu. Tada je drugi vozač uskočio u pomoć i uspjeli su zaustaviti vozilo, ali pri tome su se lakše naslonili na drvenu kućicu koja je bila uz cestu - rekao nam je čitatelj.

Policija je potvrdila da je autobus sletio s ceste i pri tome oštetio drveni štand.  

Ozlijeđeni vozač je rekao "Udario sam u konja" i drugi vozač se brzo pribrao i odmah reagirao. Pokušavao je zaustaviti autobus, izbaciti brzinu na automatskom mjenjaču. Napokon je uspio i autobus se napokon nakon tristotinjak metara zaustavio i pri tome udario u drvenu kućicu, štand uz cestu. No dok su vozač i putnici pokušavali osloboditi ozlijeđenog vozača autobus se ponovno počeo kretati unatrag. Već je bio prošao dvadesetak metara kada je i ovoga puta vozač uspio isključiti glavnu sklopku struje i napokon zaustavio autobus. Iako u potpunom šoku, putnici nisu pretrpjeli druge veće ozljede, nekoliko njih je zadobilo manje posjekotine, no nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć.

Svi su bili zabrinuti za ozlijeđenog vozača koji se žalio na bolove u prsima i koji je pretrpio teške ozljede nogu. Rana desne noge je bila toliko duboka da mu se vidjela kost. Na mjesto nesreće brzo je došla Hitna pomoć,  pružila mu prvu pomoć i prevezli ga na daljnje liječenje u Opću bolnicu Gospić, dok je po putnike stigao drugi autobus i oni su nastavili putovanje prema Osijeku.

Ravnateljica bolnice, dr. Sandra Čubelić nam je rekla da je vozač izvan životne opasnosti, te da je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, povredu noge zbog čega je zadržan na liječenju na Odjelu kirurgije.

Očevidom mjesta nesreće policija je utvrdila da vozač autobusa (53) osiječkih registracijskih oznaka na državnoj cesti D1 u Jošanima prednjim dijelom autobusa udario u konja koji se nalazio na cesti. Životinja je u vlasništvu 50-godišnjakinje iz Udbine, te će protiv nje biti proslijeđena prijava za držanje životinje bez nadzora, rekli su u PU ličko senjskoj. 

- Zamislite konj u 00:30 sati na neosvijetljenoj cesti. Što da je nekakav auto naišao u tom trenutku što bi od njega ostalo kad je ovoliko autobus uništen? - pita se čitatelj.

Policija nam je kazala kako su konji u vlasništvu 50-godišnjakinje kojoj slijedi prijava za držanje životinja bez nadzora.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag