Obavijesti

News

Komentari 49

Stravične likvidacije: Izrešetani mafijaši leže po ulicama Srbije

Stravične likvidacije: Izrešetani mafijaši leže po ulicama Srbije
1

Krajem 2016. godine Srbija je objavila rat mafiji, a od tada je u mafijaškim vatrenim obračunima život izgubilo skoro 40 ljudi. Donosimo vam popis likvidacija koje su ove godine šokirale Balkan

VIDEO

Nije važno je li dan ili noć, puca li se nasred ulice, ispred kafića ili obiteljske kuće. Na ulicama Beograda, ali i drugih gradova susjedne Srbije, mrtva, izrešetana tijela nisu rijedak prizor.

Počelo je odmah s Novom godinom. Prvi dan 2018. Crnogorac Davorin Baltić (41) pronađen je kako u krvi leži mrtav u svom izrešetanom automobilu na beogradskom Vračaru. Mediji su njegovo  smaknuće odmah povezali s obračunom klanova crnogorske mafije koja već godinama do istrebljenja ratuje zbog nestalih 300 kilograma kokaina iz luke u Valenciji krajem 2014. godine. Riječ je, naime, o neriješenom sukobu kotorskog klana, odnosno njegove dvije frakcije koje se nazivaju 'kavači' i 'škaljari'. Davorin Baltić navodno je pripadao 'kavačima'.

Petnaest dana poslije u Kosovskoj Mitorovici sa šest metaka iz pištolja "duga devetka" ubijen je lider Građanske inicijative "Srbija, demokracija, pravda" Oliver Ivanović. Jedan je od vođa kosovskih Srba likvidiran je u jutarnjim satima ispred sjedišta svoje stranke iz automobila u pokretu. Pokopan je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skoro svi povezani s Lukom Bojovićem..

Početkom veljače u sačekuši u Beogradu ispred svoje mjenjačnice s dva hica u glavu ubijen je Dalibor Despotović (37). On je u javnosti bio poznat po uhićenju iz 2010. godine zajedno sa Milošem Kljajićem jer su u iznajmljenim stanovima krili arsenal oružja i lažne policijske značke. Obojica su radili u osiguranju Slobodana Šaranovića koji je ubijen prošle godine. Vjerovalo se da ih je upravo Šaranović poslao da likvidiraju Luku Bojovića, vođu zemunskog klana, ali je ubojstvo na kraju bilo spriječeno.

Na beogradskom Dušanovcu mjesec dana kasnije ubijen je Blažo Đurović u kojeg je u popodnevnim satima ispaljeno 10 do 15 metaka iz automatske puške, u trenutku kada je svojim BMW izlazio iz garaže. Ubojice su pobjegli, da bi nekoliko kilometara dalje, u blizini groblja spalili automobil koji su koristili.

Ubijeni Blažo je policiji poznat od ranije i u dosjeu ima više od 10 kaznenih djela, među kojima su otmica, krađa, razbojništvo, iznuda. Mediji u Srbiji su nagađali da je Blažo ubijen zbog duga od 50.000 eura. 

Imao debeli dosje: Bombu pod autom su aktivirali daljinskim
Imao debeli dosje: Bombu pod autom su aktivirali daljinskim

Dvojica muškaraca na motoru ispalila su u svibnju u Beogradu smrtonosne hice u vlasnika autopraonice Dragoslava Miloradovića (43).Nakon ubojstva pobjegli su motociklom. U blizini Miloradovićevog tijela tijekom očevida nađeno je petnaestak čahura. Ubijeni bio kum i jedan od najbližih suradnika vođe 'Zemunaca' Luke Bojovića.

YouTube

Mjesec dana kasnije jaka eksplozija oko 13 sati odjeknula je Beogradom. U automobil Siniše Milića zvanog Boške (44) podmetnuta je bomba. Auto je eksplodirao dok je stajao na semaforu. Milić je nakon eksplozije vrištao na sav glas zarobljen u uništenom automobilu, ali je nekoliko minuta kasnije preminuo pred očima brojnih svjedoka. Milić je inače bio pripadnik grupe Filipa Koraća, inače desne ruke Luke Bojovića.   

Smrt 'đavoljeg odvjetnika'

Poznatog beogradskog odvjetnika Dragoslava Mišu Ognjanovića (57), kojeg su zvali 'đavolji odvjetnik' ubili su u srpnju u klasičnoj sačekuši, ispred njegova ulaza u stan u Novom Beogradu. Ognjanović je bio poznat i kao član odvjetničkog tima koji je u Haagu branio Slobodana Miloševića. Jedan očevidac ispričao je kako je nakon pucnjave vidio muškarca obučenog u crno kako bježi s mjesta zločina.

Početkom prosinca u jednom kafiću na Zvezdari u Beogradu ubijen je Vlada Popović, zvani Vlada Pop, vlasnik poznate kockarnice. Maskirani napadači su upali u kafić i pištoljima Heckler & Koch otvorili vatru na Popovića. I on je bio blizak suradnik Luke Bojovića.

Krajem godine, točnije 27. prosinca u poslijepodnevnim satima u Novom Sadu izrešetan je Đorđe Zafirović Zafir (37), bivši zet Dragoslava Kosmajca, kojeg nazivaju najvećim srpskim narko bosom.

Izrešetali su ga u Novom Sadu: 'Darivao' starlete i pjevačice...
Izrešetali su ga u Novom Sadu: 'Darivao' starlete i pjevačice...

Zafir je parkirao Golf kada su na njega ispalili rafal. Preminuo je na mjestu, a kod automobila su pronašli pet čahura. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.