Obavijesti

News

Komentari 65

Stravično: 'Jurio je i zabio se u stup koji mu je prepolovio auto'

Stravično: 'Jurio je i zabio se u stup koji mu je prepolovio auto'
6

Autom se zaletio i udario u stup tako da je vozilo visilo u zraku gotovo dva metra od ceste. Stup je prolazio po sredini auta. Bilo je to strašno i gledati, kažu očevici

VIDEO

Muškarac (38) s područja Lepoglave je, prema prvim informacijama, u subotu navečer vozio sportski Citroen švicarskih tablica brzinom puno višom od dozvoljene.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:19

Iz još nepoznatog razloga izgubio je kontrolu nad automobilom, sletio s ceste i zabio se u betonski električni stup. Od siline udarca on se prepolovio, a 38-godišnjak je ostao potpuno prikliješten. Krhotine su se razletjele po obližnjem polju.

Na intervenciju su izašli vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bednja. Kako bi izvukli 38-godišnjaka u pomoć su pozvali i kolege vatrogasce iz Lepoglave. Zajedničkim snagama razrezali su krov kako bi itko mogao prići do tijela. Liječnica Hitne pomoći je nažalost mogla samo konstatirati smrt.

- Krvi je bilo posvuda, a muškarac je ležao mrtav u autu. Već se nekoliko ljudi zabilo u taj električni stup, ali do sada nitko nije poginuo - rekao nam je muškarac koji se ondje zatekao nedugo poslije same nesreće. Mučnu scenu vidio je i brat poginulog vozača. Bio je u potpunom šoku te ga nisu mogli utješiti.

Poginuo vozač u Bednji: Sletio s ceste i zabio se autom u stup
Poginuo vozač u Bednji: Sletio s ceste i zabio se autom u stup

Neslužbeno doznajemo da je poginuli radio i živio u Švicarskoj. U Lepoglavu se vratio kako bi kupio stan, a kobne subote se navodno našao s prijateljima u kafiću. Je li možda nesreći kumovao i alkohol bit će poznato tek nakon obdukcije. Očevid je potrajao sve do 2.30 sati kad su odvezli tijelo. Tek tada je vučna služba mogla maknuti ostatke Citroena. Zbog toga je cesta DC508 Trakošćan - Lepoglava bila zatvorena za sav promet.

Nedugo nakon te nesreće oko ponoći je poginuo biciklist (71) u mjestu Leskovac Toplički kraj Varaždinskih Toplica. Udario ga je vozač (30) koji ga je pokušao obići u blagom lijevom zavoju. Prema policijskom očevidu, poginuli 71-godišnjak na sebi nije imao reflektirajući prsluk ili bilo kakve druge vidljive stvari, a na biciklu nije imao ni prednje ni zadnje svjetlo. Nakon što ga je srušio, nesretni biciklist pao je u jarak i preminuo. Nisu ga uspjeli reanimirati. Vozača auta su alkotestirali te je u krvi imao 1,38 promila alkohola. Priveli su ga u postaju i cijela istraga je još u tijeku.

Zbog velikog broja prometnih nesreća MUP je najavio strože kazne za vozače

Gotovo u isto vrijeme, na autocesti A3 kraj Okučana, poginuo je 51-godišnjak iz Bugarske. Svoj tegljač s poluprikolicom nije vozio po sredini traka već je skrenuo na travnjak. Udario je u odbojnik i u slijetanju probio i zaštitnu žičanu ogradu. Kamion se zaustavio tek u odvodnom kanalu. Ozljede su bile preteške te nije preživio do dolaska pomoći. Iako istražitelji pretpostavljaju da je Bugarin zaspao za volanom, tu informaciju nisu mogli službeno potvrditi.

Jedan poginuo, drugi ozlijeđen: 'Vozači su gasili zapaljeni auto'
Jedan poginuo, drugi ozlijeđen: 'Vozači su gasili zapaljeni auto'

Tijekom subote su slavonski policajci javili i za tešku nesreću između Donjeg Miholjica i Svetog Đurađa gdje su poginula dva vozača, a još dva putnika prošla su s ozljedama. Sudarili su se frontalno na Državnoj cesti D-34 koja je zbog očevida ostala zatvorena do kasno u noć. Do jučer je policija objavila jedino kako su stradali muškarci imali 62 i 40 godina.

Posljednja teška prometna nesreća bila je u nedjelju oko 13 sati na autocesti A1 kod izlaza Demerje u smjeru Zagreba. Iz još nepoznatog razloga vozačica crvenog Volkswagen Caddyja izgubila je kontrolu nad autom i zabila se velikom brzinom u metalni odbojnik.

- Vozili smo se autobusom prema Zagrebu, u blizini izlaza Demerje zaustavio nas je jedan od svjedoka nesreće i upozorio nas da se auto dimi.

Vozač autobusa zgrabio je vatrogasni aparat i ugasio je požar - rekao nam je jedan očevidac koji se u tom trenutku zatekao na cesti.

Na mjestu vozača sjedila je žena koja je bila u nesvijesti. Nisu je mogli izvući na sigurno pa su intervenirali vatrogasci JVP-a Grada Zagreba. Uspjeli su spasiti ženu te su je predali ekipi Hitne pomoći koja ju je odvezla u jednu zagrebačku bolnicu. Poginula žena ostala je u automobilu sve do kraja policijskog očevida koji je potrajao do kasnog popodneva. Uzroci nesreće bit će vjerojatno poznati tijekom ponedjeljka.

Podsjetimo, broj poginulih se do nedjelje 18. studenog popeo na ukupno 290 ljudi. Kao najveće probleme stradavanja na cestama policajci su izdvojili brzinu viši od dopuštene, konzumiranje alkohola prije sjedanja za volan, telefoniranje i pisanje poruka tijekom vožnje i ne vezanje pojaseva. Zbog ovog zadnjeg puno je vozača i putnika ispalo iz automobila te su ih oni doslovno prikliještili. Zato je MUP najavio da će postrožiti kazne za sve vozače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa