Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strenja Linić: 'Nisam željela reći da ih se može potplatiti'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Željela sam ukazati na kroničan nedostatak liječnika, a posebice anesteziologa. Pri tome sam neprimjereno rekla da se u jednoj bolnici 'za anesteziju mora donijeti kulen', poručila je Strenja Linić

Saborska zastupnica Mosta, dr. Ines Strenja Linić u petak se ispričala zbog svoje neprimjerene izjave na račun liječnika u jednoj hrvatskoj bolnici.  

"Danas sam prilikom obrane kolegice Ivane Ninčević Lesandrić i njenog svjedočanstva o kiretaži koju su joj radili bez anestezije, prvenstveno željela ukazati na kroničan nedostatak liječnika, a posebice anesteziologa u bolnicama. Pri tome sam, potpuno neprimjereno rekla da se u jednoj bolnici 'za anesteziju mora donijeti kulen'", poručila je u priopćenju Strenja Linić. 

ZASTUPNICA POKRENULA LAVINU 'Skakali su mi po trbuhu. I ja i moje dijete ostali smo invalidi'

"Ni u kom slučaju nisam željela reći da se liječnike može potplatiti, i ovim putem se ispričavam svima koje je moja izjava povrijedila", rekla je te dodala kako joj je prvenstvena namjera bila naglasiti nedostatak anesteziologa što posljedično dovodi do toga da se negdje kiretaže rade bez anestezije.

"Vjerujem da svi znaju kako se moje zalaganje u Hrvatskom saboru zadnje tri godine temelji upravo na zaštiti liječnika i poboljšanju njihovog položaja, stoga vjerujem i da ova izjava neće narušiti sve dobro prethodno učinjeno", rekla je zastupnica Strenja Linić, koja je i sama liječnica.

Zagreb: Odabir modne kombinacije Ivane Ninčević Lesardić za danaÅ¡nju sjednicu VIDEO: ZASTUPNICA ODGOVORILA BOLNICI 'Ako je bilo bezbolno, zašto su mi onda svezali ruke i noge?'

Ines Strenja Linić u petak je bila reagirala na istup stranačke kolegice Ivane Ninčević Lesandrić, koja je u raspravi o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću rekla kako joj je nakon spontanog pobačaja rađena kiretaža 'na živo' i bez anestezije. 

"Odgovor ministra koji kaže da to nije znao je nešto o čemu treba pisati. Tisuće žena je to doživjelo, a njoj se jučer obratilo 100-tinjak njih pozivima i porukama da se to više nikad ne dogodi. Neću imenovati bolnice u Slavoniji, ali imate slučaj da se u jednoj to radi bez iznimke u anesteziji, a u nekima, ružno rečeno, ako donesu kulen”, rekla je Strenja Linić. 

Komentari (40)
  • I tako se gospođa sada posipa pepelom jer danas sutra se možda vrati raditi u bolnicu, pa bi ju "drage" kolege mogle gledati po prijeko. A žalosno je da svi oni vole dobiti te male poklone pažnje.

    13. 10. 2018,   06:25
  • Pa sto se imas ispricavati za istinu..?? Jos je preblaga bila... svatko , tko je ikada zatrebao usluge vinkovacke bolnice, zna da je tu, leglo mita, korupcije, lopovluka, mesara i arogantnog, neljubaznog osoblja...svaki ravnatelj bolnice u vk, obogatio se zaposljavanjem osoblja, jer tarifa za dobiti posao kao npr. medicinska sestra, bila je 5000 eura...

    13. 10. 2018,   08:12
  • ...moja susjeda i žena eminentnog kirurga koja se i predstavljala sa "Ja sam žena Dr P.....ća" je imala "svoga" šefa trgovine vjerovatno iz istog sela u kojoj je kartone Marlbora, boce viskija, kesetine kave i bombonjere mjenjala za svakodnevne kučne potrepštine i hranu - njena je vrlo česta rečenica bila "Ne dao bog da ti moj muž zatriba...." a svakodnevnih procesija ljudi uz stepenice do njihovog stana s buketima cvijeća, kovertama s pažljivo složenim novčanicama i torbetinama u rukama se još uvijek svi sjećaju..

    13. 10. 2018,   07:41