Obavijesti

News

Stripovi na kvadrat – vaš ulaz u čaroban svijet stripa i filma

Stripovi na kvadrat – vaš ulaz u čaroban svijet stripa i filma
9

Ugodno ušuškana u opuštenoj atmosferi sve popularnije Preradovićeve ulice u središtu Zagreba, specijalizirana strip-knjižara Stripovi na kvadrat već je gotovo dvadeset godina it mjesto za sve ljubitelje osme umjetnosti

Naime, tamo se posebno razvesele kada na vratima ugledaju djecu jer im to govori kako se ljubav prema stripu prenosi i na mlađe generacije. Ovdje na jednom mjestu možete naći veliki broj epizoda Alana Forda, Zagora, Asterixa, Corta Maltesea te svih ostalih više ili manje poznatih junaka.

Prepune police i vitrine na kojima se nalaze samo probrana djela domaće produkcije, ali i ona iz regije te dio na engleskom jeziku, stalci s privjescima i figuricama s dobro poznatim likovima Asterixa, Lucky Lukea, Snoopya i ostalih, ali i sasvim pristojan i originalan izbor igračaka i jedinstvenih poklon-ideja, samo su dio ponude.

Vlasnik i spiritus movens knjižare, Raul Švarc, i sam veliki zaljubljenik u strip i film, veliku pažnju posvećuje i odabiru filmskih naslova na DVD-u i Blu-Rayu. Naime u SNK-u, kako fanovi skraćeno nazivaju svoju omiljenu knjižaru, možete pronaći najbolji izbor filmskih žanrova svih vrsta, kao i najkvalitetnije od suvremene filmske produkcije. Poseban prostor zauzimaju animirani filmovi, klasici i Blu-Rayevi, također samo odabrani naslovi.

Spomenimo i to da je ova knjižara jedino mjesto u Hrvatskoj gdje možete nabaviti originalne i licencirane figure strip junaka u raznim veličinama, poput Batmana, Supermana, Flasha, Spider-Mana, ali i Disneyevih junaka.

Već vas iz izloga pozdravlja Storm Trooper u prirodnoj veličini, pozivajući vas da uđete i na trenutak zakoračite u fascinantan i uzbudljiv svijet, gdje ćete, osim odličnog izbora artikala, u svakom trenutku dobiti i pravi savjet ili preporuku, ali i ugodan razgovor s ljubaznim djelatnicima, sve odreda ljubiteljima stripa i znalcima, a nerijetko ćete tu susresti i neke od naših najvećih strip-autora, koji su također česti gosti i prijatelji ove ljupke striparnice.

Iako prostorom prilično oskudna, ova knjižara to nadoknađuje širinom asortimana, a svaki će pravi stripoljubac zasigurno uživati u pomnom proučavanju sadržaja polica. No, za sve one koji to nisu u mogućnosti činiti, tu je internet prodaja. Dovoljno je u pretraživač utipkati  www.stripovi.hr i odaslati narudžbu. Naravno, ukoliko poželite nešto izvan postojeće ponude, slobodno prišapnite svoje želje i ekipa iz knjižare potrudit će se da vam udovolji.

Atmosfera u dućanu mogla bi vas podsjetiti na onu kakvu je u svojem, već kultnom romanu „Hi-Fi“ opisao Nick Hornby. Drugim riječima – SNK je pravi mali raj te zapravo jedina ozbiljna strip-destinacija u Hrvatskoj. Stoga, bilo da ste zaljubljenik u strip i/ili film, imate dijete koje tek otkriva čaroban svijet stripa, tražite zgodnu ideju za poklon, ili se pak samo slučajno zateknete u blizini knjižare – uđite i razgledajte, sigurni smo da nećete požaliti. A vjerujemo da ćete se i ponovno vratiti!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca