Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Štromar: Sjednite, dogovorite i čim prije završite ovaj štrajk

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Očekujem da će biti prekid štrajka, očekujem da će biti dogovor. Mi smo 'prvi veliki korak' napravili u reformi obrazovanja i sada je na redu ovaj 'drugi korak' da se daju bolji uvjeti učiteljima, rekao je Predrag Štromar

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar istaknuo je u ponedjeljak kako je nakon "prvog velikog koraka" u reformi obrazovanja, sada na redu "drugi korak" da se daju bolji uvjeti učiteljima te je pozvao na dogovor da se što prije završi štrajk. 

Pogledajte video

- Očekujem da će biti prekid štrajka, očekujem da će biti dogovor. Mi smo 'prvi veliki korak' napravili u reformi obrazovanja i sada je na redu ovaj 'drugi korak' da se daju bolji uvjeti učiteljima. Evo, ja sad pozivam  - sjednite, dogovorite, čim prije završite štrajk" - istaknuo je Štromar na pitanje novinara kako komantira što su sindikati danas očekivali poziv Vlade za sastanak, a do toga do sada nije došlo te smatra li da treba prekinuti štrajk. 

Zagreb: Sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi UŽIVO: 22. DAN ŠTRAJKA Ministar Aladrović: Ne možemo prihvatiti zahtjeve sindikata

Na pitanje mogu li se sindikati nadati nečem više od dva posto povećanja koeficijenata ili jednostavno to trebaju prihvatiti, Štromar je rekao da će sindikati dobiti informaciju kad sjednu za stol zajedno s predstavnicima Vlade.

Komentirao je i današnji "Jutarnji list" koji navodi da će se umjesto 88 pomoćnika ministara zaposliti 97 ravnatelja, a što znači da "brojke ne otkrivaju uštedu",  Štromar je rekao da su oni u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja napravili takvu organizaciju da kad idu u natječaj, a krenuli su u natječaj za ravnatelje, bit će isti broj ravnatelja koliko je bilo i pomoćnika. 

- Situacija je takva da bi ti ravnatelji trebali ostati dugoročno na toj poziciji i oni bi trebali biti profesionalci, stručnjaci koji će kvalitetno odrađivati svoj posao. Tako će biti u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja - poručio je ministar. 

U vezi sa zagrebačkim Generalnim urbanističkim planom (GUP), Štromar je najavio da će Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za koji dan završiti kompletnu analizu i predati informaciju zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar s novinarima je razgovarao u zagrebačkom hotelu International nakon što je otvorio konferenciju "Zelena budućnost grada". 

Komentari (6)
  • "Konačno" da netko da pametan prijedlog. prema Štromaru, do sada se uopće nisu dogovarali. Nema dogovora dok jedna strana dolazi s ultimatumom. Nema druge neko držati se Ustava i omugčiti djeci da idu u škola a to znači opravdana sudska zabrana i plaćanje sve štete koju su sindikalisi napravili i naravno neplaćanje štrajka.

    11. 11. 2019,   19:16
  • Prije nego pjetao tri put zakukurci Stromar ce te izdati......

    11. 11. 2019,   16:52
  • ma nije sporno,biti će odobren GUP grada Zagreba,jer Bandićevi žetončići će zato održati HDZ na vlasti,,nema brige,,ciganlija i mafijaštvo na hrvatski naćin se nastavlja.Hercegovačka i Hrvatska mafija izvrsno surađuju.

    11. 11. 2019,   14:11