Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Štromar: Točno će se znati tko je prvi predao zahtjev za kredit

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 2

Kad banka pošalje dokumentaciju od građanina koji je dao zahtjev za kredit, u tom trenutku je upisan u APN-u i zna se točno u kojem trenutku je tko prikupio komplentnu dokumentaciju, rekao je Štromar

Ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je za N1 kako misli da neće biti problema sa subvencioniranim kreditima, bez obzira na brojne upitnike građana te da će se znati tko će dobiti kredit.

Za subvencije će se moći prijaviti mlađi od 45 godina koji nemaju nekretninu ili im je postojeća premala, a onima koji i dođu do subvencije država će četiri godine plaćati pola rate. 

Štromar je za N1 rekao da je objavljen natječaj da se jave zainteresirane banke, a da ih prema njegovim infrmacijama ima dosta. Banke svoje ponude trebaju predati do ponedjeljka, nakon čega će se odraditi koja su prava banaka i obveze APN-a, dok bi natječaj za građane trebao biti objavljen krajem mjeseca ili prvih dana u rujnu.

A tada će stvari funkcionirati po principu 'tko prvi njegova djevojka', uz uvjet da je dokumentacija potpuna. 

- Kad banka pošalje dokumentaciju od građanina koji je dao zahtjev za kredit, u tom trenutku je upisan u APN-u i zna se točno u kojem trenutku je tko prikupio komplentnu dokumentaciju - rekao je Štromar. Pojasnio je i da će zaustaviti prikupljanje ponuda kad se prikupi dovoljno zahtjeva da se potroši kvota od 35 milijuna kuna godišnje.

Komentirajući porez na nekretnine i odustajanje od uvođenja, Štromar kaže da će odgoda dati vremena da se dobro iskomunicira i da se točno utvrdi što je to porez na nekretnine koji se uvodi. Misli i da će porez ići kakav je.

Komentari (53)
  • Sve je to namješteno. Da bi čovjek prikupio potrebnu dokumentaciju treba mu s našom birokracijom u ovim ljetnim mjesecima bar 3 mjeseca a natječaj je objavljen prije koji dan i traje mjesec dana. Onaj tko to treba dobiti taj je odavno prikupio potrebne dokumente, ovo je samo još jedna u nizu pljački običnog čovjeka u korist povlaštene kaste......

    13. 8. 2017,   13:44
  • Koja je to moralna bjeda od čovjeka.....fujjjj !!!!!

    13. 8. 2017,   13:37
  • Ne vjerujem Judi izdajnku

    13. 8. 2017,   13:37