Obavijesti

News

Komentari 36

Struge u strahu: 'Samo zvijer je mogla ubiti Maricu i Sinišu'

Struge u strahu: 'Samo zvijer je mogla ubiti Maricu i Sinišu'
5

Maricu (76) i Sinišu Minkovića (50) netko je izbo nožem u njihovu domu u predgrađu Zagreba. Policajci su u nedjelju počeli ispitivati rodbinu, susjede i poznanike o navikama ubijenih

VIDEO

Živjeli su skromno i trošili samo na najosnovnije stvari. Vjerojatno su imali ušteđevinu, kažu nam poznanici Marice (76) i Siniše Minkovića (50), čija su krvava, izmučena tijela susjedi pronašli u petak oko 13 sati u Ulici Struge III. u Zagrebu.

Nakon obavljenog očevida, zagrebačka policija u subotu je potvrdila da je riječ o dvostrukom ubojstvu. U ovoj ranoj fazi istrage još se ne zna je li riječ o jednom ili više počinitelja pa istražitelji sve mogućnosti ostavljaju otvorene.

Neslužbeno se doznaje kako su ubijeni najvjerojatnije nožem. Iako su detaljno pretražili mjesto, užu i širu okolicu kuće u kojoj su tijela nađena, istražitelji oružje nisu pronašli pa pretpostavljaju da ga je počinitelj uzeo sa sobom.

Zvjerska ubojstva nemoćne i teško pokretne žene te njezina posinka, inače osobe s posebnim potrebama, šokirala su mještane Struga. Tek su rijetki u nedjelju željeli razgovarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tko god je to učinio, to je zvijer, to je životinja! Oni su tako dobri i dragi ljudi bili. Siniša je bio duša od čovjeka. Bio je bolestan, ali često je dolazio kod nas i igrao se s mojom djecom. Mene ona pitaju tko će se sad igrati s njima kad ga nema? - kroz suze je govorila rođakinja. Objašnjava kako su Marica i Siniša strina i bratić njezine majke, koji su živjeli dvije kuće dalje u istoj ulici.

I dok su Maricu pronašli mrtvu u lokvi krvi na podu dnevnog boravka, Sinišino tijelo bilo je na krevetu u spavaćoj sobi. Navodno se pokušao obraniti te se s napadačem borio za život.

- Bio je tako pametan za brojeve. Napamet je znao cijeli vozni red autobusa i rođendane svakoga u obitelji. Sve je datume pamtio, dovoljno je bilo da mu jednom kažete. Bio je stvarno poseban i jako smo ga voljeli - teško je uzdahnula rođakinja.

Sumnja se na nasilnu smrt: U kući u Zagrebu našli dva tijela
Sumnja se na nasilnu smrt: U kući u Zagrebu našli dva tijela

Na pitanje o ušteđevini tajnovito govori da su imali nešto, ne zna koliko, ali da za to nije moglo znati mnogo ljudi.

Naime, mještani pričaju da je Siniša primao invalidninu i mirovinu od pokojnog oca, dok je Marica primala svoju mirovinu.

- Kupila je drva za jesen, ono osnovno za higijenu i hranu, i to je to. Ja sam im pomagao oko kuće, oko drva, kosio travu... - govori nam Sinišin bratić.

U obližnjem dućanu prodavačica nam je rekla kako je svakoga jutra oko 9.30 sati Siniša dolazio po dva slanca, dva zelena jogurta i voćne jogurte te kruh.

Dvostruko ubojstvo u Zagrebu: Maricu i Sinišu izboli su nožem
Dvostruko ubojstvo u Zagrebu: Maricu i Sinišu izboli su nožem

- Mi smo znali da dolazi i uvijek bi mu njegova dva slanca stavljali sa strane da ga čekaju. U subotu sam radila popodne pa ne znam je li Siniša dolazio. Nikad nisam vidjela da ima novčanik, uvijek bi iz džepa izvadio kad bi plaćao - rekla nam je prodavačica u obližnjem dućanu, koju su o navikama ubijenih ispitivali i policajci.

Susjedi našli beživotno tijelo

Policija vjeruje kako su Marica i Siniša ubijeni u subotu prijepodne negdje poslije 7.30 sati. Naime, susjeda koja živi u kući preko puta njihove ispričala je kako je u subotu u to vrijeme vidjela Sinišu kako ide na poljski WC. To ju je iznenadilo jer ga je obično viđala kasnije, a Siniša se svojih navika strogo držao. Tako je godinama odlazio na poljski WC, iako je imao zahod i u kući. Već u 12.50 sati susjed je u kući pronašao Maričino beživotno tijelo.

Inače, kuća u kojoj su živjeli ubijeni maćeha i njezin posinak zapravo je dvojni objekt s dva odvojena ulaza.

U jednom dijelu kuće živjela je Marica sa suprugom Vidom, koji je preminuo prije 15-ak godina, i njegovim sinom Sinišom. Drugi dio kuće pripadao je Vidinu bratu Slaveku i njegovoj obitelji. Slavekov sin preminuo je prije više od 30 godina nakon nesreće s mopedom. Iza njega su ostali njegova supruga i dvogodišnji sin. Nakon što mu se majka preudala, sin je nastavio živjeti u drugom dijelu kuće s bakom do njezine smrti, a potom je naslijedio bakin dio kuće. U vrijeme ubojstava, priča rodbina, boravio je kod djevojke u Beogradu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag