Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Struja me je bacila u zrak, živ sam gorio, ali spasili su me..."

None Foto: Privatna arhiva

Dejan Aleksić (26) je 2006. preživio strujni udar od 25.000 volti. Struja mu je spržila čak 83 posto kože na tijelu, a nevjerojatno je da danas nema nikakvih posljedica, ni fizičkih ni psihičkih

Nevjerojatnu bol pretrpio je Dejan Aleksić (26) nakon što ga je kao 14-godišnjaka udario strujni udar od 25.000 volti.

I Dejan se davne 2006. godine penjao na vagon na ogulinskoj željeznici. Uslijed udara struja mu je prošla cijelim tijelom i pretvorila ga u živu buktinju.

POTRESNA ISPOVIJEST Majka dječaka kojeg je ubila struja: 'Moje ljubavi više nema'

- Struja me dignula gore i bacila nekoliko metara u zrak, gorio sam, a u padu sam glavom udario u tračnice. Na meni su se otopile hlače i lančić koji sam strugao s vrata. Bio sam pri svijesti, ali u potpunom šoku. Dignuo sam se i teturao, a iz drugog smjera je naišao vlak. Do mene je dojurio liječnik iz obližnje ordinacije, zgrabio me, posjeo na stolac i prekrio mokrim ručnikom - ispričao nam je traumatično iskustvo mladić koji je, nasreću, preživio strujni udar.

IGRA UŽASA U ZAGREBU Selfie smrti: Upozorili smo ga, ali popeo se na vagon i poginuo

Struja mu je spržila čak 83 posto kože na tijelu, a nevjerojatno je da danas nema nikakvih posljedica, ni fizičkih ni psihičkih. Za to je najzaslužniji liječnik za opekline Klaićeve bolnice dr. Antun Kljenak koji ga je liječio posebnim metodama. 

- Nasreću, uslijed napora liječnika Dejan je preživio. Danas je potpuno zdrav i nema nikakvih posljedica, tek ožiljke kao podsjetnike na događaj. Nedavno se oženio i postao otac dječaka - rekla je njegova majka.

Komentari (55)
  • Mladi ugledajte se na njega on je zivi dokaz da struja nije tako opasna stoga navalite na vagone

    11. 1. 2018,   09:28
  • On se jos na slici smije. Bacilo me u zrak, spalilo, spasili su me. Mislim da je clanak kontraproduktivan za sigurnost mladih.

    11. 1. 2018,   09:21
  • Vau koja si faca. Daj molim te snimku tvojeg čina da svi skoče na vlak radi selfija. Budale. Ja sam doživio strujni udar preko sklopke za paljenje reflektora na tenis terenima i vjerujte mi nije nimalo lijep osjećaj od tada me struja ne zanima u nikakvom obliku imao sam 16 godina i poslom sam trebao ugasiti reflektore. Ako se nešto radi zovem električara koliko god ja znao o tome. Neka se drugi koji su plaćeni za rad tresu.

    11. 1. 2018,   09:31