Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Struje je odnijele na otvoreno more, spasio je turistički brod

None Foto: Dalmacija danas 4

Austrijanka (79) je u nedjelju krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Nije imala snage pa je legla na leđa i čekala spas...

Na otvorenom moru kod Zlatnog rata u nedjelju se odvijala velika drama. Turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je uobičajenom rutom iz Splita prema plaži, kad su u moru zapazili stariju ženu, piše Dalmacija danas

- Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku - ispričao je Dalmaciji danas kapetan Desirea Jakov Cepernić.

POGLEDAJTE VIDEO

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat.

Foto: Dalmacija danas

No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Ona u sebi nije imala snage suprotstaviti se valovima, pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko opaziti.

Foto: Dalmacija danas

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol gdje je pregledana, ali, kaže, odbila je ići u supetarsku bolnicu.

- Prema posljednjim saznanjima vraćena je u svoj hotel, govor Cepernić.

Tema: Hrvatska

Komentari (44)
  • Meni nebi palo na pamet da se okrenem na leđa, panika bi me odma uništila, stara se neda svaka joj čast, mene bi prvi val ftopil.

    11. 9. 2019,   07:53
  • He he he he ...... "otvoreno more" između Brača i Hvara. "Ta jadranska sol mene tjera u plač jer ti ćeš na Hvar a ja ću na Brač".

    11. 9. 2019,   07:45
  • Svaka čast dečki na spašavanju, ali daj vidi ove sa mobitelima okolo. Umjesto da donesu kakav pokrivač, nešto da se žena ugrije, oni snimaju.

    11. 9. 2019,   08:19