Obavijesti

News

Komentari 47

Strujni udar? Poginula dvojica radnika u tvornici DIV u Kninu

Strujni udar? Poginula dvojica radnika u tvornici DIV u Kninu
1

Prema neslužbenim informacijama, jedan radnik u tvornici je upao u rezervoar pun tekućeg cinka, a drugi mu je krenuo pomoći. Međutim, obojica radnika su poginula, navodno od strujnog udara

VIDEO

Dva radnika poginula su u nesreći jutros prije podne u kninskoj tvornici DIV TVIK.

- Danas oko 11.08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu, konstatirana smrt u 11.50 sati. Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjem i 20-godišnjem zaposlenicima navedene tvrtke - stoji u priopćenju PU Šibensko-kninska. 

Prema neslužbenim informacijama, jedan radnik u tvornici je upao u rezervoar pun tekućeg cinka. Njegov kolega pokušao mu je pomoći i izvući ga, ali, na žalost, on je stradao od strujnog udara do kojeg je došlo u tom trenutku, doznaje Slobodna Dalmacija.

Portal Huknet donosi izjavu jednog radnika koji je svjedočio nesreći:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar. Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila - rekao je radnik za portal Huknet.

Iz tvrtke DIV Grupa poručili su kako su duboko potreseni tragedijom.

U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak.

Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare.

Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće, stoji u priopćenju kompanije.


Nije ovo prva nesreća sa smrtnim posljedicama u kninskoj tvornici vijaka. Još prije sedam godina, u listopadu 2012. godine, također je smrtno stradao radnik. Usmrtio ga je kamion. Vozača unutra nije bilo, motor je bio ugašen, a ručna kočnica podignuta, no kamion je odjednom krenuo kliziti unatrag i prignječio radnika, koji je ubrzo preminuo u kninskoj bolnici. Ta nesreća iz 2012. dogodila se pri iskrcaju opreme za tada novootvoreni pogon tvornice.   

>>> Uskoro više...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS