Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na istom mjestu kao i Palach: Muškarac se zapalio u Pragu

None Foto: STRINGER

Po prvim informacijama, muškarac rođen 1964. posuo se po tijelu zapaljivom tekućinom i zapalio", objavila je praška policija na Twitteru.Na istom mjestu to je učinio Jan Palach

Muškarac se u petak zapalio na središnjem trgu u Pragu, u vrijeme kada Česi odaju počast studentu mučeniku Janu Palachu koji se spalio 16. siječnja 1969. u znak prosvjeda protiv sovjetske intervencije.

Neidentificirani muškarac prebačen je u bolnicu nakon što su prolaznici uspjeli ugasiti vatru.

Zapalio se na Vjenceslavovom trgu, istom mjestu na kojem je Jan Palach počinio svoj očajnički čin 1969. Dvadesetogodišnji student filozofije na Karlovom sveučilištu u Pragu na taj je način prosvjedovao protiv sovjetske vojne invazije koja je u kolovozu 1968. ugušila Praško proljeće i demokratske reforme komunističkog sustava.

"Po prvim informacijama, muškarac rođen 1964. posuo se po tijelu zapaljivom tekućinom i zapalio", objavila je praška policija na Twitteru.

Njegovi su motivi zasad nepoznati i pokrenuta je istraga.

"Vidjela sam ga iz daljine, potrčala i shvatila 'O Bože, on stvarno gori'", rekla je djevojka na mjestu nesreće pored Narodnog muzeja na Vjenceslavovom trgu. "Počela sam gasiti vatru, posuo se benzinom, osjetio se miris", dodala je.

Komentari (20)
  • Na zg-filozofskom ima 7500 studenata filozofije a jedinu korist koju vidim od njih je da bi cijelu zimu grijali klošare kad bi se po trgovima spaljivali.

    18. 1. 2019,   17:52
  • "Posuo" se tekućinom?! Pa kaj je previše.. 😂

    18. 1. 2019,   18:41
  • Sve se promijenilo, a ništa se promijenilo nije. Nekad represija, danas ispiranje mozga i pretvaranje ljudi u ovce.

    18. 1. 2019,   21:16