Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Studentima ostaje neoporeziva zarada do 60.600 kn godišnje

None Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL 6

Sporna je bila odredba novog pravilnika u kojoj stoji da studenti na sve zarađene iznose iznad 15.000 kuna godišnje trebaju platiti porez, zbog čega su se najavljivali i prosvjedi

Nakon sastanka studentskog zbora i ministra financija Zdravka Marića i ministra obrazovanja Pave Barišića, studenti su objasnili što su se dogovorili s ministrima o oporezivanju dohodaka studenata i učenika i poreznih olakšica, čija su različita tumačenja izazvala veliku buru među studentima prošlog tjedna. Sporna je bila odredba pravilnika u kojoj stoji da studenti na sve zarađene iznose iznad 15.000 kn godišnje trebaju platiti porez.

Završio sastanak predstavnika Studentskog zbora i resornog ministra financija. Ovo su rezultati: Reporter:Paula Osojnik

Posted by 24sata Video on Friday, 13 January 2017


- Studenti ostaju porezna olakšica roditeljima do 15.000 kn i neoporeziva zarada godišnje do 60.600 kn. Do kraja siječnja će biti kreiran pravilnik s ovim izmjenama. Mjesečni limit je uklonjen - rekao je predstavnik studentskog zbora Petar Ramljak.

- Zadovoljni smo sa sastankom, ovo je jedan veliki korak naprijed. Priznali su da je bila greška što studenti nisu bili uključeni od početka u donošenje izmjena. bilo je malo nerazumijevanja i nedorečenosti - dodao je.

- Na razini Vlade oformit ćemo tijelo i, nadam se da ćemo zakonskim rješenjem regulirati problematiku i cijelo područje rada studenata i učenika - rekao je ministar Marić.

U novom pravilniku će, rekao je, jasno biti naznačen iznos od 60.600 kuna godišnje koji se ne oporezuju, a za pravilnik koji je izazvao pomutnju rekao je da su njime bile 'propisane samo nužne odredbe' i dodao da ne smatra da je došlo do pogreške, nego do 'različitih interpretacija'.

Komentari (111)
  • evo upravo gledam svoju listu i zaradio sam ukupno 31464,56kn, sa svakon radnom nedjeljom, rmsvakim radnim blagdanom i prosjecno sa 13 nocnih mjesecno.. zivila usrana zemlja

    13. 1. 2017,   16:18
  • Ja za tolike novce moram otvorit obrt.

    13. 1. 2017,   15:44
  • Svaka cast studentima na sloznosti. Kad bi cijeli narod ovako bio slozan svi bi lijepo zivjeli, a ne 25 godina glasat za HDZSDP i sto je najgore postoje ljudi koji inakon izbora kad vide sto sve rade i dalje im vjeruje i govore da sve dobro rade. Ne znam koja normalna osoba bi mogla glasat za HDZSDP nakon 25 godina. Ako ima koja osoba da je glasala za njih nek mi kaze samo zasto jednostavno me zanima njihov razlog.

    13. 1. 2017,   17:29