Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Studenti koji osvoje Rektorovu nagradu dobit će novčani iznos'

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Kandidat za rektora zagrebačkog Sveučilišta, Damir Bakić, istaknuo je i kako bi se trebalo više ulagati u STEM područja jer su to važna znanja za vremena u kojem živimo

Ne vodim medijsku kampanju, samo se odazivam svim medijima koji me pozovu, izjavio je u utorak profesor Damir Bakić, kandidat za rektora zagrebačkog Sveučilišta. Vijeće Filozofskog fakulteta organizirao je sučeljavanje rektorskih kandidata, na kojem se pojavio samo profesor Bakić. Aktualni rektor Damir Boras na sučeljavanje nije došao.

- Izbor za rektora neizmjerno je važan proces ne samo za Sveučilište, već i za cijelu zajednicu. Željeli smo da s kandidatima svi mogu porazgovarati, no na naš se poziv odazvao samo jedan kandidat - rekla je na početku profesorica Meri Tadinac. Objasnila je kako se profesor Boras ispričao zbog, kako je objasnio, ranije dogovorenih obveza. Profesor Neven Jovanović dodao je kako bi javnost trebala čuti oba kandidata. 

- Sveučilište treba biti odgovorno društvu koje ga financira - ustvrdio je Jovanović.

Profesor Damir Bakić odgovarao je na pitanja prisutnih. Smatra da bi Sveučilište trebalo imati široku mrežu izbornih kolegija koje će moći upisivati studenti svih fakulteta. Želi i potaknuti fakultete da međusobno surađuju na znanstvenoj i istraživačkoj razini.

- Samo ako fakulteti surađuju možemo zaista biti sveučilište, a ne konfederacija fakulteta - rekao je Bakić. Najavio je i veću promociju STEM područja, no naglasio i kako STEM nije u opreci s društveno-humanističkim područjem.

- STEM područje je važno jer je zahtjev vremena u kojem živimo - smatra Bakić. Istaknuo je kako Sveučilište na odnose s javnostima troši oko 1.600.000 kuna godišnje, a ne postiže vidljive rezultate.

- Taj novac možemo pametnije utrošiti, a na poslovima informiranja javnosti angažirati naše studente - poručio je kandidat. Planira vratiti i isplaćivanje novčanog iznosa studentima koji dobiju rektorovu nagradu

Komentari (9)
  • Koji Bakić! Još jedan "opasan" lik iz kuhinje Pupija! I medija! Pazi ti to, nikada se mediji nisu niti usudili uključivati u rad rektorata, a sad su svi "znanstveno otkrili" kak im je baš tamo mjesto. Zaista svega ima. Podrška profesoru Borasu i cijelom rektoratu.

    21. 2. 2018,   09:25
  • Soros placa!

    20. 2. 2018,   21:34
  • Jasno je da je sve bolje od dosadašnjeg rektora.

    20. 2. 2018,   23:19