Obavijesti

News

Komentari 207

Studenti u domovima ne smiju imati televizor ni raditi zabave

Studenti u domovima ne smiju imati televizor ni raditi zabave
1

Ono što mnogi studenti koji u domu žive još ne znaju, jest da mogu primiti na noćenje posjetitelja i to do pet dana mjesečno, a za to moraju imati pisanu suglasnost svoga cimera...

VIDEO

Zagrebački Studentski centar prošloga je tjedna donio novi Pravilnik o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima SC-a Zagreb. 

Novim pravilnikom definirano je i što sve nije dopušteno u studentskom domu. Osim što se u sobama ne smije kuhati hrana, ondje se ne smije držati električno kuhalo i slična trošila električne energije. 

Možda još neobičnija odrednica pravilnika jest da studenti u sobi ne smiju imati – televizor. 

Zabranjeno je, uz navedeno, i iznošenje sobnog i domskog namještaja iz prostora u kojima je smješten, kao i održavanje zabava u sobi, zajedničkim prostorijama poput čajne kuhinje, ili u dvorištu doma, piše Srednja.hr
 
Člankom 9. detaljno se opisuje kontrola stanara, kojoj student podliježe ostvarivanjem prava na dom. Kontrola ostvarenoga prava na smještaj za useljene studente podrazumijeva kontrolu statusa studenata u bazi ‘iksica’ ISSP, kao i kontrolu po studentskim sobama. Kako se navodi u Pravilniku, kontrola po studentskim sobama provodi se izravnim ulaskom u sobe, a broj kontrola ostvarivanja prava na smještaj nije ograničen.

Ono što mnogi studenti koji u domu žive još ne znaju, jest da mogu primiti na noćenje posjetitelja i to do pet dana mjesečno, a za to moraju imati pisanu suglasnost svoga cimera i obavezno to prijaviti na porti doma.

Dio studenata ovime je ostao neugodno iznenađen tijekom nedavne noćne kontrole, a kako su završili oni u čijim je sobama zatečena osoba koja nije ostvarila pravo na dom.

Uz ove i sve ostale obaveze stanara propisane novim Pravilnikom, definirane su i disciplinske mjere za prekršitelje Domskoga reda. Tako je najblaža kazna opomena, a najstroža gubitak prava na smještaj za cijelo vrijeme studiranja, koja se izriče, primjerice, preprodavačima mjesta u domu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.