Obavijesti

News

Komentari 72

Odvjetnik Daruvarca: 'Je li on u Hrvatskoj? Pa mislim da je'

Odvjetnik Daruvarca: 'Je li on u Hrvatskoj? Pa mislim da je'
5

Darko Kovačević Daruvarac nepravomoćno je dobio pet godina za premlaćivanje 18-godišnjakinje. Njegov odvjetnik se žalio, ako splitski sud potvrdi presudu, ona će biti pravomoćna i Daruvarac mora u zatvor

VIDEO

Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca u utorak je na županijskom sudu u Splitu podnio žalbu na presudu zadarskog suda od pet godina zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:20

Doznajemo kako je predao žalbu na više od 100 stranica.

Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića predaje žalbu na sudu u Splitu: Nepravomoćnih pet godina zatvora Daruvarcu je previše

Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića predaje žalbu na sudu u Splitu: Nepravomoćnih pet godina zatvora Daruvarcu je previše Više na http://bit.ly/2EDdcGf Reporterka: Tina Jokić

Objavljuje 24sata u Utorak, 28. svibnja 2019.

Ako splitski sud odbije žalbu, presuda Darku Kovačeviću, koji je prošle godine premlatio 18-godišnju djevojku, postat će pravomoćna i on će morati odmah u zatvor.

Odluku o žalbi Daruvarac čeka na slobodi.

- Očekujemo pravednu i zakonitu odluku i pozitivan ishod žalbe. Je li moj klijent u Hrvatskoj? Mislim da je - rekao je Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca, nakon što je predao žalbu na županijskom sudu u Splitu.

Split: Odvjetnik Darka Kovaèeviæa Daruvarca dolazi na Županijski sud

Žalba na više od 100 stranica

Podsjećamo, Općinski sud u Zadru nepravomoćno je osudio Darka Kovačevića Daruvarca na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u lipnju prošle godine. Daruvarac ju je pretukao u zadarskom kafiću, mlatio ju je rukama i nogama, navodno je njezinom glavom razbio umivaonik.

Sud u Zadru je kaznu od pet godina donio spajanjem dvije kazne - četiri i pol godine za napad i 10 mjeseci za prijetnje.

- Kad će biti odluka o žalbi? Ne znam - odgovorio je odvjetnik Darka Kovačevića nakon izlaska sa županijskog suda u Splitu.

Kako doznajemo, predao je i obrazložio žalbu na više od 100 stranica. Njegov klijent, Darko Kovačević se, kako neslužbeno doznajemo, žalio na visinu presude te da mu je povrijeđeno pravo na pošteno suđenje zbog medijske hajke.

Tročlano vijeće koje odlučuje o žalbi čine suci Damir Romac, Marija Šćepanović i Neven Cambj, a njihova odluka očekuje se tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana. 

- Odvjetnik optuženog žalio se zbog bitnih povreda kaznenog postupka i kaznenog zakona, pogrešnog i nepotpunog isticanja činjeničnog stanja i visine sankcije. Očekujemo da bi presuda mogla biti napisana kroz nekoliko dana – kazao je sudac Damir Romac, inače glasnogovornik Županijskog suda. 

Tužiteljsvo se nije žalilo na presudu Općinskog suda u Zadru, a njihov današnji prijedlog jest da se žalba Darka Kovačevića u cijelosti odbije.

Split: Odvjetnik Darka Kovaèeviæa Daruvarca dolazi na Županijski sud

Moguća tri scenarija

Presuda zadarskog suda i pet godina zatvora za Daruvarca je nepravomoćna.

Njegov odvjetnički tim se žalio i sad o žalbi odlučuje izvanraspravno vijeće županijskog suda u Splitu.

Moguća su tri scenarija:

  • 1. Ako vijeće potvrdi presudu od pet godina, ona postaje pravomoćna i Daruvarac mora odmah u zatvor.
  • 2. Vijeće može preinačiti presudu.
  • 3. Može cijeli postupak vratiti na ponovno suđenje.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...