Obavijesti

News

Komentari 53

Odbili žalbu: Mamić može na slobodu čim položi jamčevinu

Odbili žalbu: Mamić može na slobodu čim položi jamčevinu
2

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas odbilo je Uskokovu žalbu na odluku o izmijenjenom prijedlogu jamčevine za Zdravka Mamića

VIDEO

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u petak ujutro odbilo je Uskokovu žalbu na odluku o izmijenjenom prijedlogu jamčevine za izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića koji je u drugom pokušaju za izlazak iz Remetinca ponudio jednu nekretninu i nešto više od 6,3 milijuna kuna u gotovini.

Prema posljednjem prijedlogu što ga je sutkinja istrage Erna Dražančić prihvatila u ponedjeljak Mamić će se moći braniti sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna, dok će ostatak do 14 milijuna kuna, koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini.

- To znači da je potvrđena odluka za jamčevinu koja se sastoji od dijelom upisa hipoteke na nekretninu, a drugom dijelu u uplati gotovine. Sad je na obrani da taj novac uplati i obavi upis hipoteke, nakon toga će se Mamić pozvati da obeća pred sudom kako neće ometati postupak, nakon čega može na slobodu - rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

VIDEO

Još jedno ročište

S obzirom da Mamiću 19. prosinca ističe ranije određeni istražni zatvor na sudu je za 14 sati zakazano i ročište na kojemu će sutkinja istrage odlučivati o njegovu mogućem produljenju. No, ta će odluka imati učinka jedino ako Mamićevi odvjetnici do kraja radnog vremena suda ne dostave dokaze o jamčevini, ili ako izvanraspravno vijeće prihvati Uskokovu žalbu.

Sutkinja istrage, u svakom slučaju, mora odlučiti o produljenju istražnog zatvora za osumnjičenog poduzetnika Igora Krotu koji jedini nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode.

U četvrtak iz Remetinca izašao Mario Mamić

U četvrtak je iz Remetinca izašao i Mamićev sin Mario, nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamstva. Preostalom pritvoreniku, poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od 4 milijuna kuna u nekretnini.

Peti osumnjičenik za izvlačenje novca iz Dinama, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, od početka istrage se brani sa slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.