Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud je na neodređeno vrijeme odgodio ovrhu nad Cesareom

None Foto: Privatni album

Osim odgode u Splitu, Nina Kuluz je dobila i odgodu svog javljanja policiji u Italiji na koju je trebala otići upravo sutra za kada je bila zakazana i ovrha njenog sina u Splitu....

Ovrha 8,5-godišnjeg Cesarea Avenatija odgođena je na neodređeno vrijeme i splitski Općinski sud je neće provesti u srijedu kako je najavljeno na adresi stanovanja majke dječaka Nine Kuluz na Pujankama, pa tako neće biti održan ni prosvjed potpore, doznaje Hina u utorak iz dobro obaviještenih izvora.

Slobodna Dalmacija piše da je do odgode došlo zbog sigurnih razloga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim odgode u Splitu, Nina Kuluz je dobila i odgodu svog javljanja policiji u Italiji na koju je trebala otići upravo sutra za kada je bila zakazana i ovrha njenog sina u Splitu. S talijanskog suda su ju izvijestili da se umjesto dosadašnjih svakih 15 dana policiji u Torinu mora javljati svakih 20 dana.
 
Kuluz je proteklog vikenda medijima otkrila novi nalaz dječjeg psihijatra, po čijem bi mišljenju za Cesarea bio štetan odlazak u Italiju ocu. Uz to, zajedno je sa svojom prijateljicom Vandom Plazonić među ostalim ustvrdila kako dijete nije otela, već se po dolasku u Split javila Centru za socijalnu skrb, kao i da je otac djeteta mogao vidjeti dječaka ukupno 108 dana, od čega je iskoristio svega tri dana da bude s njim u kontaktu.

Istaknula je tada i da će, ako Cesarea ovrše i predaju Alessandru Avenatiju, u Italiji završiti u institucijama s obzirom da se otac nije u stanju brinuti o njemu. Zatražila je i novo vještačenje djeteta i roditelja, a DORH-u je protiv ovršne sutkinje podnijela kaznenu prijavu zbog njenog kontakta s Avenatijevom odvjetnicom te tajnih ovrha.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije, skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom.

U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji dva puta mjesečno.

Komentari (135)
  • Uzas, po meni ova majka najvise steti djetetu,...prvo ga je ukrala ocu, pobjegla u nepoznato,a onda pravi javni cirkus i vrsi pritisak na izvrsnje sudske odluke,... zeno draga taj muskarac ti nije smrtni neprijatelj ni donator sperme, vec otac tvog djeteta...

    6. 2. 2018,   14:01
  • Žene misle da kad rode dijete da su ne znam šta.... a da ti nije tog muškarca, ne bi ga ni imala.

    6. 2. 2018,   14:02
  • A neka ima pravde,a sad nek se malo pozabave sutkinjom i njenim mutnim poslovima

    6. 2. 2018,   14:07