Obavijesti

News

Komentari 0

Sud je naredio da se obustavi istraga protiv Mattea Salvinija

Sud  je naredio da se obustavi istraga protiv Mattea Salvinija
1

Slučaj se odnosi na 47 migranata koje je 19. siječnja blizu Libije pokupio brod njemačke nevladine organizacije Sea-Watch i koji su se tek 31. siječnja mogli iskrcati u Cataniji, na Siciliji

VIDEO

Talijanski sud je u petak naredio da se obustavi istraga protiv ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija za nezakonito zadržavanje ljudi jer nije htio dopustiti iskrcavanje migranata koje je nevladina organizacija pokupila na Sredozemnom moru.

Slučaj se odnosi na 47 migranata koje je 19. siječnja blizu Libije pokupio brod njemačke nevladine organizacije Sea-Watch i koji su se tek 31. siječnja mogli iskrcati u Cataniji, na Siciliji, nakon dogovora o njihovoj raspodjeli postignutog sa sedam drugih europskih zemalja.

"Nije bila riječ o nezakonitom zadržavanju ljudi, nego samo o zahtjevu da se poštuju pravila", komentirao je nakon odluke Salvini, žestoki borac protiv ilegalne imigracije u Italiju.

"Ne bojim se suđenja ni istraga, ali mi je drago da je pravosudna vlast potvrdila da se luke mogu zatvoriti za piratske brodove", dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Talijanska glasila prenose da je sud, koji je zasjedao na Siciliji, ocijenio u obrazloženju da je brod Sea-Watch 3 koji je plovio pod nizozemskom zastavom, "samovoljno ušao u Italiju, bez dopuštenja obalne straže".

Istragom su u istom slučaj bili obuhvaćeni i drugi talijanski ministri, pa tako premijer Giuseppe Conte, potpredsjednik vlade Luigi Di Maio i ministar prometa Danilo Toninelli. Istraga protiv njih je također obustavljena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda