Obavijesti

News

Komentari 10

Sud oduzeo mobitele: Sarkozy povezan sa švercom kokaina?

Sud oduzeo mobitele: Sarkozy povezan sa švercom kokaina?
1

Podaci s kojima sud raspolaže ne pokazuju da je Sarkozy povezan drogom, no zna se da je koristio zrakoplov Dassault Falcon 50 u kojemu je pronađena droga

VIDEO

Istražni sudac naredio je da se oduzmu i pregledaju dva mobitela koja pripadaju bivšem francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju u sklopu istrage o krijumčarenju 35 milijuna funti vrijednog kokaina, piše Daily Mail.

Ime bivšeg predsjednika pojavilo se u sudskim spisima o pokušaju krijumčarenja 680 kg kokaina zrakoplovom iz Dominikanske Republike. Dvojica francuskih pilota povezanih sa slučajem navodno su prošlog tjedna nestali iz države te se sumnja da su domaći političari povezani s omogućavanjem njihova bijega.  

Droga nađena u mlažnjaku kojeg je koristio i Sarkozy

Sutkinja Christine Saunier-Ruellan pojasnila je kako želi detalje telefonskih linija koje je koristio Sarkozy u periodu od ožujka 2013. do ožujka 2014. Želi i detaljne ispise poziva te lokacije mobitela za navedeno razdoblje, otkriva francuski Journal du Dimanche. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podaci s kojima sud za sada raspolaže ne pokazuju da je Sarkozy izravno povezan s krijumčarenjem droge, no zna se da je koristio zrakoplov Dassault Falcon 50 u kojemu je pronađena droga u Punta Cani, u  Dominikanskoj Republici 19. ožujka 2013. Isti je mlažnjak koristio najmanje tri puta u vremenu od prosinca 2012. do ožujka 2013., a njime je odletio i u Bordeaux gdje je ispitan zbog drugog korupcijskog skandala. Računi za letove ispostavljani su na ime LOV Group, financijske tvrtke koja se bavi internetskim klađenjem te upravlja s nekoliko luksuznih hotela. Vlasnik kompanije je Stephane Courbit, blizak prijatelj Sarkozyja i njegove supruge Carle Bruni. 

Piloti tvrde da im je droga podmetnuta

Piloti su na suđenju u Dominikani tvrdili kako im je droga podmetnuta. Dosuđeno im je 20 godina zatvora, no određen im je stalni nadzor te zabrana napuštanja otoka. No oni su, glumeći turiste, otišli na krstarenje dok im se obradi žalba. Njihov odvjetnik potvrdio je da su obojica na raspolaganju francuskom pravosuđu te se navodno nalaze na imanju pokraj Lyona. 

Prema pisanju francuskih medija, pomogli su neimenovani političari i bivši mornarički časnici. Francusko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da nemaju veze s bijegom dvojice muškaraca. 

Nicolas Sarkozy najavio je kandidaturu za predsjednika Francuske 2017. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag