Obavijesti

News

Komentari 191

Sud odbacio optužnicu protiv Bandića u slučaju 'štandovi'

Sud odbacio optužnicu protiv Bandića u slučaju 'štandovi'
6

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbacilo je optužnicu protiv Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac zbog pogodovanja inicijativi "U ime obitelji"

VIDEO

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbacilo je optužnicu protiv gradonačelnika Milana Bandića, p ročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića i voditeljice podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga Zdenke Palac u slučaju "štandovi".

Nakon što je Uskok ispitao još 7-8 svjedoka na iste okolnosti no nije utvrđeno da je Bandić prekršio ovlasti i da nije imao pravo dati financijsku potporu udruzi "U ime obitelji", rekla njegova odvjetnica Jadranka Sloković.

- Mi smo naveli da se radi o postupku gdje je iskazana ne samo selektivnost DORH-a, odnosno Uskoka, u progonu  određenih postupanja, nego čak mislimo da se u konkretnom slučaju radi o zlouporabi ovlasti. Nesporeno je da se radilo o korištenju ovlasti koje gradonačelnik Bandića ima i ni na koji način nije dokazano da bi on prekršio ili na bilo koji način doveo njih u pitanje - rekla je Sloković.

VIDEO

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković najavio je da će se žaliti Vrhovnom sudu kada dobiju odluku Optužnog vijeća.

Pogodovanje inicijativi "U ime obitelji"

Podsjetimo, Bandića se tereti da je građanskoj inicijativi "U ime obitelji"  za potrebe referenduma 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' protuzakonito osigurao tiskanje letaka i plakata, snimanje i emitiranje spotova te ustupanje štandova, čime su Grad Zagreb i Tržnice Zagreb u korist te Udruge oštećeni za više od 308 tisuća kuna.

Uz Bandića, na meti Uskoka našli su se pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga Zdenka Palac, a sumnjiči ih se za zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicu je sud vratio tužiteljstvu na doradu, a USKOK ju je u lipnju ponovno podigao nakon što su proveli "dodatne dokazne radnje".

Za zlouporabu položaja i ovlasti za što Uskok tereti svo troje osumnjičenika zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina ili jedne do dvanaest godina ako je nedjelom pribavljena "znatna imovinska korist".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina