Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud potvrdio optužnicu protiv Ivana Đakića zbog prijetnje

None Foto: PIXSELL/24sata

Ivan Đakić optužen je zbog prijetnji novinaru RTL-a Ivanu Žadi, a prijeti mu do pet godina zatvora ukoliko ga sud u Virovitici proglasi krivim

Vijeće Općinskog suda iz Virovitice potvrdilo je optužnicu protiv Ivana Đakića iz Virovitice koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo zbog prijetnje.

Naime, sin saborskog zastupnika, Josipa Đakića je 10. listopada pred više osoba sa šanka jednog kafića poslao poruku novinaru RTL –a Ivanu Žadi da će ga 'pretući prigodom prvog susreta ili će nekome platiti 500 eura da RTL-ovom novinaru polomi kosti'.

MOŽE DOBITI TRI GODINE Prijeti mu zatvor: Ivana Đakića prijavit će za poticanje mržnje

Tu je prijetnju Đakić izrekao za šankom, a više osoba ju je čulo.

Odvjetništvo je protiv sina šefa HVIDR-e podnijelo prijavu 14. prosinca prošle godine. U obrazloženju rješenja kojim će uskoro Đakić sjesti na optuženičku klupu, vijeće navodi da postoji osnovana sumnja na počinjenje kaznenog djela. Prema odredbi Kaznenog zakona Ivanu Đakiću prijeti do pet godina zatvora ukoliko ga sud u Virovitici proglasi krivim.

MALO SE KASNO POKAJAO Ivan Đakić: Gadim se sam sebi, a i majka mi je svašta rekla!

Podsjećamo da je nakon 'slučaja Žada', policija Đakića kazneno prijavila početkom siječnja kad je na pravoslavni Božić na Facebooku objavio i ubrzo obrisao sporni status: 'Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić', uz koji je bila objavljena sramotna fotografija ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu pripadnika četničkih postrojbi.

ĐAKIĆ UGASIO FACEBOOK PROFIL 'Dobro si Srbadiji čestita, ko ih je**'; Ivan Đakić: 'Živio brate'

Zbog toga je priveden pred suca istrage bjelovarskog Županijskog suda, jer je odvjetništvo tražilo za njega istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, ali je sudac odbio taj prijedlog i Đakića pustio na slobodu. On se nekoliko dana kasnije posipao pepelom izjavivši kako je to bio sasvim glupo i nesmotreno s njegove strane.

 

Komentari (32)
  • A pogle tetovaze na tim neradnickim rukicama

    26. 2. 2019,   21:59
  • Da li znate sta mu je stariji brat uradio?

    26. 2. 2019,   22:17
  • Posudujem svoj komentar;" Pogledajte kako ce skoro svi dvadesetogodisnjaci za jednu 30 godina u Hrvatskoj izgledati.Njegova "intelegencija" i "profinjenost" ubada u oci. Necu o izgledu. Bjezite iz lud.are jer ce i vasoj djeci i unucadi ovakvi zivot krojiti

    26. 2. 2019,   22:18