Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud traži izvješće o postupanju nad Kristianom (18) u zatvoru

None Foto: Privatan album

Kako je zadnje dane proveo Kristian Vukasović, dijete s teškoćama u razvoju: kljukali su ga lijekovima kao da je bijesna životinja, vezivali, više ni cimeri u ćeliji nisu mogli podnijeti njegove muke

Županijski sud zatražio je od Zatvora u Splitu izvješće o boravku Kristiana Vukasovića (18) u istražnom zatvoru.

- Nadzor nad zatvorom vrši Županijski sud u Splitu te smo zatražili izvješće kako bi utvrdili je li bilo nepravilnosti u postupanju prema Kristianu Vukasoviću. Dokumentacija će biti potpuna tek kada stigne nalaz obdukcije, nakon čega ćemo moći procijeniti sve okolnosti - kazao je Slobodnoj Dalmaciji Damir Romac, glasnogovornik splitskog suda.

Kako je zadnje dane proveo Kristian Vukasović, dijete s teškoćama u razvoju: kljukali su ga lijekovima kao da je bijesna životinja, vezivali, više ni cimeri u ćeliji nisu mogli podnijeti njegove muke.

ODVJETNIK NAJAVIO TUŽBU Kristian je umro 24. kolovoza, a još nema nalaza s obdukcije

Nad mladićem je određen istražni zatvor 1. travnja ove godine te je produljivan još par puta tijekom kaznenog postupka sve do 1. kolovoza kada je završio u moždanoj komi u KBC Split odakle je doveden sa splitskih Bilica.

Upravo u to vrijeme je nad njim ukinut istražni zatvor nakon što je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog podmetanja četiri požara na predjelu Sumpetra u Jesenicama. Umro je tri tjedna kasnije na Jedinici intenzivnog liječenja od zastoja srca.

PREMINUO U SPLITSKOJ BOLNICI Policijsko izvješće o Kristianu 50 metara putovalo osam dana

Njegov otac je dan nakon primitka Kristiana u bolnicu prijavio Drugoj policijskoj postaji modrice koje mu je sin imao po trbuhu. O tome je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu te se odmah pristupilo provjeri navoda, doznaje Slobodna iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentari (6)
  • Neka mi netko objasni zašto se uporno (u svim člancima) pojavljuje fotka ovog dečka koji ima max 12-13 godina? Znači li to da se on kao stariji uopće nije (u današnje doba) slikao, ili se brije na osjećaje čitatelja prikazujući ga kao dijete? Otkad se piroman računa kao osoba sa teškoćama u razvoju? Otkad se računa da je netko "dijete" od 18 godina?

    11. 9. 2019,   09:04
  • Najviše načina kako zapaliti vatru znaju izviđači.

    11. 9. 2019,   09:44
  • Sud traži izvješće!!! Pa neka pročitaju jučerašnji članak u kojem su se pravosudni policajci i "pritvorski nadzornici" isplakali na uvjete rada. Nisu zadovoljni intelektualnom nivoom svojih štićenika. Premalo ih ima pa moraju raditi. Mladi nisu uvježbani unatoč visokim školama koje su završili. Zatvorenici ih fizički napadaju, a nema ih tko braniti(trebao bi svaki imati tjelesnog čuvara/gorilu) pa im se ne mogu suprostaviti. Zato za žrtve iživljanja odaberu najranjivije, ili to umjesto njih rade hrabri dečki koji toljagama prebiju starca u omjeru3:1, koji na putu za sud imaju zamaskirane gubice. To su problemi s kojima se susreću, a o postupanju nemaju nekog znanja ni volje. A mislili su da je to atraktivan posao, pa su kod biranja zanata izabrali pogrešno, umjesto da su učili za popa.

    11. 9. 2019,   09:26