Obavijesti

News

Komentari 25

Sudac i sutkinja su ublažavali kazne: Zauzvrat tražili novac?

Sudac je za ublažavanje kazni zbog prometnih prekršaja tražio od 500 kuna do 100 eura. Okrivljenicima je smanjivao novčane kazne i nije im izricao zabranu vožnje. To je tražio i od sutkinje

VIDEO

Sudac i sutkinja prekršajnog suda u Šibeniku osumnjičeni su da su zlouporabili svoj položaj i primali mito, priopćio je USKOK

Osnovano se sumnja da je sudac u veljači ove godine ublažio novčanu kaznu za prometni prekršaj i nije oduzeo vozačku dozvolu, za što je tražio naknadu. Okrivljenik mu je dao 100 eura.

Sudac je još jednom okrivljeniku smanjio novčanu kaznu. Predložena kazna je, tom okrivljeniku, bila tri tisuće kuna i zabrana upravljanja vozilom. Sudac mu je obećao sniziti novčanu kaznu te je, kao i u prethodnom slučaju, odustao od zabrane upravljanja vozilom. Kaznu je snizio na tisuću kuna, a zauzvrat je tražio 500 kuna od okrivljenika. 

Drugookrivljena u USKOK-ovom slučaju je i sutkinja Prekršajnog suda u Šibeniku. Nju je sudac zamolio da njegovom poznaniku izrekne što blažu kaznu. Poznanik je, stoji u priopćenju USKOK-a, vozio pod utjecajem alkohola, nije se zaustavio kada ga je policija upozorila i nije bio vezan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kazna za to je trebala biti 6200 kuna i zabrana upravljanja vozilom. No, sudac i sutkinja su se dogovorili da će sudac u ime svog poznanika napisati obranu u kojoj tvrdi da nikada nije bio osuđivan, iako su oboje znali da je bio. Sutkinja je potom izrekla kaznu od 1700 kuna i nije izrekla zabranu upravljanja vozilom. 

Sudac je i prošle godine svom poznaniku napisao prigovor u njegovo ime. Iako je znao da je rok za predaju prigovora istekao, na njemu je, da ne bi bio odbačen kao nepravodoban, otisnuo prijemni pečat Suda kojim je potvrdio da je prigovor zaprimljen u zakonskom roku. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora