Obavijesti

News

Komentari 106

Sanaderova slika na MUP-ovim stranicama s ostalim lopovima

Sanaderova slika na MUP-ovim stranicama s ostalim lopovima
3

Sabor je Ivi Sanaderu ukinuo imunitet. Sudac Županijskog suda u Zagrebu je iza 21 sat odredio Sanaderu pritvor. MUP je onda na zahtjev USKOK-a raspisao tjeralicu

VIDEO

Sabor je Ivi Sanaderu ukinuo imunitet u četvrtak popodne. Sudac Županijskog suda Krešimir Devčić je iza 21 sat Sanaderu odredio mjesec dana pritvora. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučio je Sanaderu odrediti pritvor zbog bijega i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, koji se trebaju ispitati tijekom istrage. Nakon što je sudac donio odluku o pritvoru ispunjeni su uvjeti da MUP raspiše tjeralicu za Sanaderom što je od njega tražio USKOK. U izvješću na internetskoj stranici DORH-a stoji kako je USKOK donio nalog o istrazi i proširenju istrage protiv Sanadera zbog udruživanja u zločinačku organizaciju i zlouporabe pložaja i ovlasti.

Glasnogovornik ravnateljstva MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je iza 22 sata kako je MUP raspisao međunarodnu tjeralicu za Ivom Sanaderom.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u Dnevniku 3 HRT-a rekao je kako su od slovenskih kolega dobili informacije kako bivši premijer Sanader nije odletio iz Slovenije. Sanader, ističe Bijelić, nije bio putnik nijedne zrakoplovne kompanije koja je letjela iz Slovenije prema inozemstvu. Bijelić je dodao kako hrvatska policija intenzivno surađuje sa policijama susjednih država.

Bruna se vratila u Zagreb

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako se Sanaderova kćer Bruna, koja ga je prevezla preko graničnog prijelaza Bregana, oko 20 sati vratila u Zagreb njenog oca nije bilo u blizini. Ne zna se kamo se zaputio nakon što je prešao granicu sa Slovenijom.

Rošin: Ivo vrati se kući!

Njegov prijatelj Jerko Rošin smatra da je odluka Sabora politički intonirana. Ne misli da je Sanader pobjegao, već da će se vratiti kao i iz Amerike. Prijatelju je porućio:"Ivo vrati se što prije i dokaži još jednom da nisi pobjegao!"

State department i Sveučilište Columbia bez komentara

Američki State Department nije želio govoriti o bijegu bivšeg hrvatskog premijera. Samo su kratko poručili kako nemaju komentara na Sanaderov bijeg. Ni sa sveučilišta Columbia, gdje je Sanader znanstveni suradnik, nisu željeli kometirati raspisivanje tjeralice i naloga za uhićenje za Sanaderom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a