Obavijesti

News

Komentari 207

Sudac Turudić: 'Ne pada mi na pamet polemizirati s poštarom'

Sudac Turudić: 'Ne pada mi na pamet polemizirati s poštarom'
1

Sudac je okrivio Poštu da mu nije dostavila pozive na sud. Pošta kaže da su mu obavijesti redovno ostavljali u kaslić, ali da ih on nije dizao. On tvrdi da ništa od toga nije istina

VIDEO

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić jasno i glasno okrivio je Hrvatsku poštu da nikada nije dobio poziv na sud u Bjelovaru zbog jurcanja na obilaznici. Međutim, iz Hrvatske pošte su se oglasili i dostavili nam očitovanje u kojemu eksplicitno navode da ono što sudac kaže nije točno. Tvrde da Turudić nije podizao pošiljke iako mu je obavijest u više navrata ostavljana u sandučić.

Hrvatska pošta: Turudić četiri puta nije podigao pozive za sud
Hrvatska pošta: Turudić četiri puta nije podigao pozive za sud

Tko laže?

Javili smo se sucu Turudiću i upitali ga tko laže u ovoj priči.

- Točno je ono što sam ja rekao, da nikad nisam dobio pošiljku. Kako su oni to utvrdili? Pitali su poštara - kaže sudac. 

Poštar laže?

- Neću upotrebljivati glagol laže, ali ja poziv nisam dobio. Notorna je stvar da u mom ulazu ima 5,6 stanova. Svi ti ljudi rade, tko poštaru može otvoriti? Još posebno u osmom mjesecu? - pita se Turudić.

U redu, tko je onda u krivu?

- Vi vjerujte meni ili poštaru. Ne pada mi na pamet polemizirati s poštarom - poručio je. 

- Ne omalovažavam poštara i njegov zadatak, sačuvaj Bože. Činjenica je da poštari više ni ne zvone da bi potpisali dostavnicu nego automatski ostavljaju sve u kasliću. Ja nikad nisam pronašao odrezak. Kako sam mogao pronaći odrezak, bio sam i na godišnjem odmoru, koristio sam one dane iz prošle godine, kad svi spajamo. Sve je čisto kao suza - ustvrdio je Ivan Turudić.

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa nam je rekao da će razgovarati s Turudićem.

- Tražit ću prekršajni spis i njegovo očitovanje. Još ga nisam tražio, ali ću u toku dana. Još uvijek nemam komentara na cijelu situaciju, dok ne vidim sve iz spisa. Nakon toga ću, s obzirom da je takav interes, obavijestiti javnost - rekao nam je Sessa.

Podsjetimo, Turudić je vozio 132 kilometra na sat na dijelu ceste gdje je ograničenje 80 kilometara na sat i pravomoćno je kažnjen za prebrzu vožnju.

Sudac smatra krivim i policajca koji je vozio presretač. Turudić je izjavio da je on ubrzavao zato što je iza njega vozio Audi bez oznaka policije na koji metar iza njega, pa je ubrzavao. Policajac je na sudu ustvrdio da se Turudić zaustavio tek kada su ga drugi puta pokušali zaustaviti, Turudić tvrdi da se zaustavio kada je presretan i kada je presretač upalio službene oznake. Ali sve to je trebao objasniti na sudu. Tamo se nije pojavio jer tvrdi da nije dobio poziv od pošte.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

Pošta odbija njegove optužbe

Hrvatska pošta negira Turudićeve optužbe. 

- Obavljena je hitna provjera na terenu i utvrđeno je kako je uručenje navedenih pošiljaka obavljeno u potpunosti sukladno važećim propisima. Uz to, kontaktiran je i poštar koji obavlja dostavu na tu adresu te je potvrđeno kako je dostava uredno obavljena.

Dakle, dostavu je poštar pokušao na adresi te nakon što primatelj tamo nije zatečen u kovčežiću je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. Isto se ponovilo prilikom pokušaja dostave četiri različite pošiljke - poslali su nam očitovanje iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca