Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudar kod Vrbovca: Šljunak s kamiona završio je u vlaku

None Foto: 4

Vozač kamiona nije se zaustavio na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletio pod putnički vlak broj 973. Željezničko-cestovni prijelaz bio je ispravan, rekli su u HŽ-u

Lokomotiva se zgužvala kao da je od papira. Prozori su prsnuli, a šljunak iz prikolice kamiona zasuo je mjesto na kojem je samo trenutak prije sjedio strojovođa. Detalji su to nesreće od 23. listopada u kojoj su se u mjestu Potočec kraj Vrbovca sudarili kamion i putnički vlak.

Vozač kamiona ignorirao je upozorenja prometnih znakova i lampi te je krenuo preko pruge. Strojovođa nije mogao zakočiti. Ozlijedio se on te osmero putnika.

Vlak je u naletu udario u šleper, koji je bio točno na pruzi u trenutku udara, i odbacio ga pokraj pruge.

KRŠ I LOM KOD VRBOVCA Putnički vlak udario u kamion: Dijete je palo, a majka vrištala

- Vozač kamiona nije se zaustavio na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletio pod putnički vlak broj 973. Željezničko-cestovni prijelaz bio je ispravan - stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Podsjetimo, samo dva dana ranije, u nedjelju ujutro, brzi putnički vlak sa 68 putnika izletio je s tračnica na istoj pruzi u Lonjici, također kraj Vrbovca.

Strojovođu su u nedjelju odvezli u Klinički bolnički centar Dubrava. Nije bio ozlijeđen, ali je pretrpio veliki šok.

 

Komentari (34)
  • A citam nedavno prijedlog da se strojovodana smanji benificirani radni staz.. a tipa OPERNIM PJEVACIMA ostaje 6 mjeseci.. znaci rang sa pilotima

    29. 10. 2018,   22:37
  • Nikako mi nije jasno kako netko može, bez obzira radi li signalizacija ili ne prelaziti prugu, a ne pogledati dolazi li vlak. Potez ravan samoubojstvu.

    29. 10. 2018,   22:42
  • Pa dokle već sabračajke na prijelazima ?

    29. 10. 2018,   22:26