Obavijesti

News

Komentari 29

Sudar vlaka i autobusa: Da nije zaspala na bus, ostala bi živa...

Sudar vlaka i autobusa: Da nije zaspala na bus, ostala bi živa...
1

Stravična tragedija u Nišu: Marijana je jutros zaspala i zakasnila na prvi te stigla tek na drugi autobus. Teški sudar autobusa i vlaka koštao je mladu 15-godišnju djevojku života

VIDEO

Ide vlak! Ide vlak! Udarit će nas! Prebaci u prvu brzinu!

Ovo su povici koje su putnici autobusa smrti dovikivali vozaču samo nekoliko sekundi prije nego što je u petak oko 7.30 sati na njih na pružnom prijelazu naletio vlak, piše Blic. 

Teška prometna nesreća pokraj Niša u Srbiji šokirala je cijelu regiju. U nesreći poginulo je i dvoje učenika Srednje stručne i Građevinske škole Neimar, Aleksa D. odličan učenik prvog razreda građevinske škole i Marijana K. učenica trećeg razreda Srednje stručne škole, piše Kurir. Na mjestu nesreće poginulo je ukupno troje ljudi, još dvoje je umrlo u bolnici, a najmanje desetero putnika  je u teškom stanju i liječnici im se bore za život. 

U stravičnom sudaru autobusa i vlaka u Srbiji petero poginulih
U stravičnom sudaru autobusa i vlaka u Srbiji petero poginulih

- Scene su toliko užasne da su i policajci plakali dok su izvlačili žrtve. Autobus je doslovno presječen na dva dijela - ispričao je očevidac za Blic

U Kliničkom bolničkom centru u Nišu bilo je opsadno stanje, a žrtve nesreće ležale su po hodnicima bolnice. U roku od 15 minuta primili smo 30 pacijenata od kojih je 10 do 12 životno ugroženo. Imamo desetero djece s višestrukim ozljedama, to su teške ozljede i oni su na intenzivnoj njezi - rekli su doktori.

Kobno kašnjenje

Kako se neslužbeno doznaje u Kliničkom centru u Nišu, jedna od preminulih učenica, Marijana K. jutros je zaspala. Zakasnila je na prvi te stigla tek na drugi autobus. Kašnjenje je mladu djevojku koštalo života. Strašna tragedija šokirala je učenike i profesore, a nastava je za taj dan otkazana. 

Ispovijest dječaka: 'Svugdje je bilo krvi, a putnici su plakali...'
Ispovijest dječaka: 'Svugdje je bilo krvi, a putnici su plakali...'

- Za ponedjeljak ćemo organizirati komemoraciju. Ovo je strašna tragedija. Sa svim profesorima i učenicima s kojima sam razgovarala kazali su da je Marijana bila sjajna djevojka i učenica - ispričala je ravnateljica Snežana Živković, koja je uputila izraz sućuti Marijaninoj obitelji. Iz njihove škole ozlijeđena je još jedna učenica koja je dobila prijelom rebara, dodala je ravnateljica. 

Detalji teške nesreće u kojoj je život izgubilo ukupno pet ljudi saznat će se nakon očevida. U međuvremenu, javnosti su se obratili predstavnici tvrtki čija su vozila sudjelovala u nesreći, v.d. direktora željezničke tvrtke Srbija voz i zamjenik direktora autobusne kompanije Niš ekspres.

Vršitelj dužnosti generalnog direktora željezničke Srbija voz Jugoslav Jović je rekao da su provjerili sve što se moglo provjeriti te da je strojovođa vozio po pravilima. 

- Kretao se propisanom brzinom i kada je ispred sebe vidio vozilo upozoravao je zvučnim signalom i kočio - rekao je Jović.

- Vozač je bio odmoran. Jučerašnju smjenu završio je u 16.45 sati, a jutros je vožnju započeo u  6.25 sati. Prije toga prekontrolirani su i on i autobus, sve je bilo u redu - rekao je Novica Tasić, zamjenik direktora Niš ekspresa. 

- Mi smo više puta upozoravali nadležne, ne samo što se tiče ovog već i ostalih sličnih pružnih prijelaza jer vozimo po cijeloj Srbiji, da moraju biti opremljeni svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i branicima, što je i zakonska obaveza - izjavio je Tasić.

Preživjeli su policiji ispričali kako je vozač po laganoj uzbrdici krenuo u trećoj brzini, pa se autobus počeo mučiti i brektati. Šef policije Vladimir Rebić izjavio je da je do sudara vlaka i autobusa kod Donjeg Međurova najvjerojatnije došlo zbog propusta vozača autobusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag