Obavijesti

News

Komentari 5

Sudarila se dva jet-skija kod Tribunja: Dvoje ljudi ozlijeđeno

Dvojicu ozlijeđenih, 21-godišnji A.P. sa slomljenom zdjeličnom kosti i 18-godišnji L.T. s lomom noge, obojica njemački državljani, djelatnici HMP Šibenik pripremili su za transport u šibensku bolnicu...

VIDEO

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o dvije pomorske nesreće koje su se dogodile u šibenskom i zadarskom akvatoriju u ponedjeljak popodne, pri čemu su u jednoj, kada su se sudarila dva jet-skija, dvije osobe ozlijeđene.

Središnjica za spašavanje na moru 7. kolovoza u 12.45 sati zaprimila je dojavu o težoj pomorskoj nesreći s dvije ozlijeđene osobe nedaleko Tribunja, o čemu su obavijestili šibensku Lučku kapetaniju i Hitnu pomoć čiji su djelatnici ukrcani na brodicu šibenske Kapetanije i prevezeni do mjesta nesreće, 500 metara od glavnog lukobrana u Tribunju, kamo su pristigli u 13.25 sati.

Dvojicu ozlijeđenih, 21-godišnji A.P. sa slomljenom zdjeličnom kosti i 18-godišnji L.T. s lomom noge, obojica njemački državljani, djelatnici HMP Šibenik pripremili su za transport u šibensku Opću bolnicu, kamo su zaprimljeni izvan životne opasnosti radi daljnjeg liječenja.

Očevidom su službenici Lučke kapetanije utvrdili da su se oko 12,40 sati sudarila dva jet-ski plovila, oba registrirana u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Daljnjim radnjama utvrdit će se uzrok ove pomorske nesreće, kao i odgovornosti uključenih sudionika. Oštećena plovila uklonjena su, a nije uočeno onečišćenje mora.

Kod Zadra se sudarile ribarica i jedrilica

U zadarskom akvatoriju jučer ranije popodne dogodila se pomorska nesreća kod otoka Pašmana, gdje su se sudarile ribarica i jedrilica.

U 14.30 sati zaprimljena je dojava članova posade ribarice „Trapa“, hrvatske zastave o sudaru s jedrilicom „Voyage II“ dužine 11,9 metara, austrijske zastave sa šest Austrijanaca, članova posade. Sudar plovila dogodio se kod otočića Gnalić, jugozapadno od otoka Pašmana, o čemu su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar.

U sudaru srećom inje bilo ozlijeđenih, a zadarska Kapetanija organizirala je evakuaciju i tegalj. Austrijska jedrilica je u sudaru s ribaricom zadobila oštećenje trupa u razini mora te je postojala opasnost od potapanja, pa je sa zapovjednikom ribarice „Trapa“ dogovoren  tegalj oštećene jedrilice „Voyage II“ za luku Biograd na Moru, dok je sa zapovjednikom druge ribarice , a koja je u tom vremenu plovila nedaleko od mjesta nesreće, dogovorena evakuacija šesteročlane posade i njihov prijevoz također u Biograd. 

Nakon dovršetka očevida nad plovilima, jedrilica „Voyage II“ predana je u servis djelatnicima marine „Kornati – Biograd“, a ribarica „Trapa“ otpuštena je u daljnju samostalnu plovidbu.

Daljnjim očevidom Lučka kapetanija Zadar utvrdit će uzroke ove pomorske nesreće, kao i odgovornosti sudionika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1