Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudarili se gliser i jedrilica, u nesreći ima dvoje ozlijeđenih

Jedrilicom koja je u vlasništvu charter kompanije upravljao je 49-godišnji državljanin Austrije, a u njoj se nalazilo šest članova posade, od kojih je jedan zatražio liječničku pomoć

U sudaru glisera i jedrilice u Zadarskom kanalu, oko 500 metara istočno od otoka Ošljak u četvrtak oko 13 sati, ozlijeđene su dvije osobe, a jedrilica potonula, doznaje se iz zadarske policije.

Jedrilicom koja je u vlasništvu charter kompanije upravljao je 49-godišnji državljanin Austrije, a u njoj se nalazilo šest članova posade, od kojih je jedan zatražio liječničku pomoć, dok ostali članovi nisu ozlijeđeni.

Na gliseru su se nalazila dva člana posade, a jedan je zatražio liječničku pomoć, doznaje se u zadarskoj policiji. Ozlijeđene osobe prevezene su na obradu u Opću bolnicu Zadar.

Jedrilica je potonula, a gliser je istegljen i odvezen u marinu u Sukošanu.

Dojavu o nesreći zaprimio je Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka u 12.48 sati , a na mjesto nesreće odmah su izašli djelatnici Lučke kapetanije Zadar. 

Prije dolaska djelatnika Lučke kapetanije Zadar, članove posada s jedrilice i glisera iz mora su izvukla tri mala glisera koja su se našla u blizini.

 

Komentari (23)
  • Čuvaaaaaaj, ide Horvatinčić. Kao i na cesti, ni propisi o prometu na moru se ne poštuju. Tako to završi, kada jureća jedrilica oduzme prednost puzajućem gliseru.

    20. 7. 2017,   15:05
  • Ne mogu skontati, kaj im je bila preuska morska površina iliti po prigorski vodena cesta.

    20. 7. 2017,   15:49
  • Treba nam vise pomorske policije, i policijska plovila. Ali kada bi birao izmedu sigurnost gradana i sigurnost NATO saveza, onda bi izabrao 15 ratnih borbenih aviona za sigurnost NATO saveza naravno.

    20. 7. 2017,   16:13