Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudarili se vatrogasni kombi i auto, ozlijeđeno je četvero ljudi

None Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL 9

Na raskrižju kod Avenua Malla i Muzeja suvremene umjetnosti dogodila se teška prometna nesreća između vatrogasnog vozila koje je žurilo na intervenciju i osobnog automobila...

Sve se odvijalo u sekundama. Vidjela sam da žena leži i nisam znala kome bih prvo dotrčala, njoj ili vatrogascima. Njih je spasila živica da ne udare u tramvaj koji je nailazio, rekla je svjedokinja prometne nesreće u Novom Zagrebu.

Vatrogasci su u trenutku nesreće oko 11.15 sati žurili na intervenciju. U kombiju ih je bilo troje te su imali upaljenu rotirku. Prema prvim i neslužbenim informacijama, u trenutku prolaska kroz raskrižje Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca, u njihov desni bok zabila se vozačica Citroena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Od siline udarca, kombi s vatrogascima se odbio ulijevo te srušio semafor. Nastavio se kretati po nogostupu i travnjaku te probio i živicu kraj tramvajske stanice. Ona je usporila kombi koji je nakon toga napokon stao na tramvajskim tračnicama.

Nasreću, u tom trenutku nitko od brojnih pješaka nije bio na toj strani nogostupa. Prvi tramvaj je od nesreće bio udaljen stotinjak metara te je vozač na vrijeme uočio opasnost. Odmah su na mjesto nesreće stigla tri vozila Hitne pomoći i kamion s vatrogascima. Vozačici su stavili Schanzov ovratnik i odvezli je u bolnicu. Dio vatrogasaca nije mogao sam izaći van pa su kolege morale odrezatio dio vrata i osoboditi ih. Prema prvim inofrmacijama i vozačica i tri vatrogasca su lakše ozlijeđena. Jedan od njih ima potres mozga. Do završetka izdanja nisu stigli rezultati očevida koji će otkriti tko je krivac za nesreću.

Puno krhotina

Zračni jastuci ublažili su udar. Vozačica je ležala na tlu dok nije došla Hitna pomoć.

Stali na tračnicama

Zbog nesreće neko vrijeme nisu mogli prolaziti tramvaji.

Četvero ozlijeđenih

Automobil i vatrogasni kombi sudarili su se na Avenijama Dubrovnik i Većeslava Holjevca u Zagrebu. Ozlijeđena je vozačica i tri vatrogasca.

Komentari (79)
  • Podrška kolegama i gospođi....brzo ozdravljenje

    19. 11. 2016,   14:53
  • kakva je to vijest ako nema mrtvih,pa svaki dan se sudaraju

    19. 11. 2016,   11:47
  • 1) Bez poznavanja okolnosti u kojima se dogodio sudar, nema smisla komentirati tko je krivac 2) Ogroman broj naših vozača nema dobre reakcije kad je u pitanju olakšavanje vozilima hitnih službi da što brže dođu na intervenciju 3) Vozilo sa sirenom je krivo ako prođe na crveno, ali je pohvalno da to rade jer brzina spašava živote ugroženih 4) Čini mi se da vatrogasci nekad znaju zloupotrijebiti sirenu (to nisam uočio kod hitne ili policije)

    19. 11. 2016,   13:08