Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudarili su se hidroavioni na Aljasci: 5 mrtvih, jedan nestali

Kako navodi Princess Cruises, u nesreći je poginulo četvero putnika i pilot. Deset osoba je preživjelo i pružena im je liječnička pomoć na mjestu nesreće, dodaje kompanija u priopćenju

Pet osoba je izgubilo život, a jedna se vodi kao nestala u ponedjeljak na Aljasci u sudaru dvaju hidroaviona koji su prevozili turiste s kruzera, doznaje se od kompanije koja je organizirala let i od vlasti.

Dvije letjelice, hidroavioni Beaver i Otter, prevozile su 16 putnika s broda Royal Princess kompanije Princess Cruises koja organizira kružna putovanja. Sudarili su se u letu iz još nepoznatog razloga oko 13,00 sati (23,00 sata po srednjoeuropskom vremenu) blizu Ketchikana, u zabitom području u američkoj saveznoj državi Aljasci, na Arktiku.

Kako navodi Princess Cruises, u nesreći je poginulo četvero putnika i pilot. Deset osoba je preživjelo i pružena im je liječnička pomoć na mjestu nesreće, dodaje kompanija u priopćenju.

Američka obalna straža je potvrdila smrt triju osoba i objavila da se druge tri vode kao nestale. U potrazi sudjeluju helikopteri i brodovi.

Komentari (2)
  • E pa to stvarno može samo stručnjak.... na Aljasci se sudariti.... hahahaha... njih dva i odmah gužva.... e, je vijest......

    14. 5. 2019,   10:08
  • srusio se bicikl u kini. to je isto vazna vijesti za narod

    14. 5. 2019,   09:04