Obavijesti

News

Komentari 17

Njoj sude za ubojstvo kćeri, a sada će u zatvoru - opet roditi

Sanda Alibabić (38) iz slovenskog grada Jesenica i njezin ljubavnik Mirzan Jakupi (33) optuženi su da su do smrti pretukli Sandinu dvogodišnju kćer iz prošlog braka

VIDEO

Tridesetosmogodišnja majka iz slovenskog grada Jesenica kojoj se sudi jer je s vanbračnim partnerom do smrti pretukla dvogodišnju kćer u srijedu je pred sudom zanijekala sve navode iz optužnice. 

- Ne priznajem krivnju ni činjenice navedene u optužnici - kazala je Sanda Alibabić.

Ona je zajedno s ljubavnikom  Mirzanom Jakupijem (33)  u srpnju 2016. pritvorena i optužena za zanemarivanje djeteta i nasilje koje je dovelo do smrti njene 2-godišnje kćerke iz prethodnog braka.

Optuženi Mirzan Jakupi i Sanda Alibabić

Dijete je s teškim višestrukim ozljedama umrlo u bolnici, nakon što su je oboje istukli. Želeći prikriti što je s partnerom učinila, nazvala je hitnu pomoć, rekavši da se djevojčica ozlijedila jer je pala na radijator. 

Majka i njen sadašnji partner Jakupi optuženi su za zanemarivanje maloljetne osobe i okrutno postupanje, te 6 kaznenih djela izazivanja teških tjelesnih ozljeda koje su dovele do smrti. 

Budu li pravomoćno osuđeni, prijeti im najviša moguća kazna od 20 godina zatvora. 

Troje starije Sandine kćeri žive s biološkim ocem, njenim bivši suprugom, a optužena je u visokom stupnju trudnoće s novim partnerom i uskoro će roditi u zatvoru. 

Zbog toga će, kako je određeno,  iz zatvora u sudnicu biti dovođena zajedno s novorođenčetom koje će se smjestiti u posebnu sobu, ali će se suđenje periodično prekidati kako bi se optužena mogla posvetiti bebi. 

Riječ je o vrlo drastičnom slučaju nasilja nad malom djecom, no policija je tim povodom navela da se u Sloveniji godišnje prijavi najmanje 400 težih slučajeva okrutnog i nasilnog postupanja s djecom u obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.