Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suđenje Glavašu: Na sljedećem ročištu svjedoče Manolić i Šeks

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nije moguće ustvrditi koliko je vremena prošlo od konzumiranja sumporne kiseline pa do smrt Čedomiri Vučkovića, a strijelne ozljede nastale hicima tipičnim za pušku nisu bile smrtonosne, kažu nalazi

Svjedočenjem toksikologa Zdravka Kovačića, koji je kazao da nije moguće ustvrditi protok vremena od ispijanja sumporne kiseline do smrti žrtve 'garaže' Čedomira Vučkovića, u srijedu je nastavljeno ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i njegovim suoptuženicima za ratne zločine nad osječkim Srbima.

POGLEDAJTE VIDEO

- Nije moguće ustvrditi koliko je vremena prošlo od konzumiranja otrova do smrti oštećenika Čedomira Vučkovića. Jedino je moguće utvrditi količinu otrova pronađenu u pojedinom organu oštećenika - kazao je na zagrebačkom Županijskom sudu toksikolog koji je u rujnu 1991. obavio obdukciju Vučkovića u čijem je želucu pronađena smrtonosna doza kiseline.

Branimir Glavas 'GARAŽA' I 'SELOTEJP' 'U dvorištu u kojem je ubijen Vučković nisam vidio Glavaša'

Toksikolog, koji je ostao pri svojem prijašnjem nalazu, dodao je da tehnička sumporna kiselina sadrži nečisti arsen i da se ta kiselina, između ostalog, koristi i za punjenje akumulatora.  Upitan je li toksikološkim vještačenjem utvrđeno trovanje arsenom, Kovačić je rekao da istražni sudac u svojem istražnom nalogu te detalje nije tražio.

I vještak balističar Rade Stojadinović ostao je pri svojem ranijem nalazu i mišljenju, a ponovio je kako su strijelne ozljede na Vučkovićevom trbuhu i podlaktici nastale hicima tipičnim za pušku. No, te ozljede, ponovio je Stojadinović, nisu bile smrtonosne.  

Na idućem ročištu, zakazanom za 27. studenoga, kao svjedoci saslušat će se Vladimir Šeks i Josip Manolić.

SLUČAJI 'SELOTEJP' I 'GARAŽA' Svjedočio protiv Glavaša pa se posvađao i s njim i sa sinom...

Novo suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom siječnja ukinuo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda iz ožujka prošle godine prema kojoj se ponovljeno suđenje Glavašu trebalo odvojiti od postupka njegovim suoptuženicima.

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje za zatvorske kazne, ali je pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud. Glavaš je do tada odradio i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH gdje je otišao uoči izricanja prve presude.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (35)
  • kakva će biti presuda? Čovjek sam popio sumpornu kiselinu

    13. 11. 2019,   14:48
  • Šta je dotični radio kod Kolinde doma prošli tjedan!???

    13. 11. 2019,   15:00
  • Velika je sramota da takav tip bude u saboru.

    13. 11. 2019,   15:18