Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudska vještakinja zbog primanja mita u pritvoru

None Foto: Tino Jurić

Sudskoj vještakinji određen je pritvor zbog primanja mita u iznosu od 100.000 eura u tri navrata. U tome joj je pomagala i njezina sestra

Istražni sudac u Splitu odredio je jednomjesečni pritvor sudskoj vještakinji Anki Samardžić iz Omiša i njezinoj sestri Mariji Lučić koje USKOK sumnjiči za primanje mita od 100 000 eura. Pritvor im je određen na zahtjev USKOK-a radi sprečavanja ometanja istrage. USKOK je utvrdio osnovanu sumnju da je Anka u srpnju i kolovozu  2007. u Omišu kao stalna sudska vještakinja tražila i primila mito u iznosu od 100.000 eura u tri navrata u obnovljenom kaznenom postupku koji se pred tim sudom vodi protiv jednog krivljenika. Njena sestra, koja je inače pravnica i sudska vještakinja u Zagrebu, sumnjiči se da je, s otoka Paga i iz Zagreba, putem telefona savjetovala sestru kako će tražiti novac. Mediji su izvijestili kako je s USKOK-om u provođenju istrage protiv vještakinje surađivao okrivljenik od kojega je tražila mito.

Komentari (3)
  • ¨zanimljivo,svaki put kada dobijemo kritike iz EU naš uskok nekog uhiti,a što rade ostale dane?Pa EU očakuje da to konačno krene jer mi imamo toga za prodaju.

    25. 9. 2007,   19:56
  • Staroj su uskočili,hahahahahahahahahaah.

    25. 9. 2007,   16:45
  • ovo je smjesno i jadno da se 2 stare babe koje ce umrijet za cca 4 godine, a ove od 30 godine se izabire za dozivotne suce, i majke sude vlastitim sinovima za ubojstvo ! strasno, oni svako toliko maznu 2 janjca zrtvena i onda su na miru 2 godine !

    25. 9. 2007,   17:48