Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo je brodica Dubravke Šuice: Može primiti i do 12 putnika

None Foto: PIxsell 5

Dubravka Šuica prijavila je Europskoj komisiji samo ono što je morala. Njihovi propisi su blaži, pa europski dužnosnici ne moraju detaljno prikazati imovinu

Uoči ispitivanja HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice u Europskom parlamentu za funkciju potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju, mnoga pitanja o njezinoj imovini i dalje su ostala nerazriješena.

NOVI EXPRESS Svi detalji iz tri istrage protiv Dubravke Šuice i njezina muža

Podsjetimo, Šuica je morala Komisiji predati izjavu o financijskim interesima, u kojoj je šturo nabrojila svoju imovinu, no u njoj nije prijavila 12-metarsku jahtu Dubica, čija se sadašnja vrijednost procjenjuje na više od 1,3 milijuna kuna. Naime, prema pravilima EU, Šuica je morala prijaviti nekretnine u svom i suprugovu vlasništvu, ali ne i ostalu imovinu koja glasi na supruga. Osim ako ne postoji sumnja u potencijalni sukob interesa.

Kako je vidljivo u registru plovila, u kojem se ova jahta vodi kao brodica, Dubica glasi na supruga Stijepu. Iako je u principu nije trebala prijaviti Komisiji, jahta je godinama u njihovu vlasništvu, a njezina stara imovinska kartica više nije javna. Kako doznajemo, našem Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa nije dala dozvolu za objavljivanje.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL Šuica je jahtu kupila dok je bila gradonačelnica Dubrovnika

Nije prijavila i stan

A time bi djelomično otklonila sumnje o svojoj imovini, zbog čega je posljednjih dana proziva GONG. Osim toga, nije prijavila ni četverosoban stan od 91,36 kvadrata na križanju Branimirove i Ulice Ljudevita Posavskog u Zagrebu. Budući da ne glasi ni na nju ni na supruga nego na kćer Mirtu, ni njega nije trebala navesti. No činjenica jest da je stan kupljen 2011. godine za minimalno 205.000 eura, dok je kćer bila studentica. Vrlo teško da bi ga sama mogla kupiti u to vrijeme.

BORZAN O ŠUICI 'Ne smatram se nesposobnom, ali ipak nemam 5 milijuna eura'

U novom broju tjednika Express, koji je od danas na kioscima, pročitajte sve detalje o Šuičinoj imovini, zašto su je istraživali Uskok i Porezna uprava te kako ju je Ustavni sud naposljetku spasio od plaćanja poreza.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL U registru plovila vodi se kao brodica, može primiti 12 putnika

Cijena - 1,3 milijuna kuna
Dužina - 11,38 metara
Širina - 3,83 metra
Snaga motora - 546 kW

 

Komentari (281)
  • Pa nisi pravi domoljub ako ne lažeš i ne varaš državu. Koliko sam ja skužio domoljublje je kad nakačiš 20 hrvatskih zastava na fejsu i slušaš Thomspona, poštivanje Ustava i zakona nema veze s tim.

    3. 10. 2019,   17:19
  • Ljigava,pohlepna babetina!

    3. 10. 2019,   17:48
  • glasači HDZa jel vas barem malo sram?

    3. 10. 2019,   17:35