Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šuker hvali Marića: 'Nije bilo boljega za ministra financija'

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Na čelo Ministarstva financija dolazi čovjek koji zna što tamo treba raditi i zbog toga je strah oporbe najveći, poručio je Ivan Šuker, nekadašnji ministar financija

Negdašnji ministar financija Ivan Šuker (HDZ) odbacio je u četvrtak prigovore oporbe zbog izbora Zdravka Marića za novog ministra financija te poručio kako "u ovom trenutku nije bilo boljeg čovjeka za tu dužnost".

Na čelo Ministarstva financija dolazi čovjek koji zna što tamo treba raditi i zbog toga je njihov strah najveći, rekao je Šuker novinarima u Hrvatskom saboru odbacujući prigovore iz oporbe da se financijski sektor osigurao izborom nove hrvatske Vlade, poglavito izborom Marića i mandatara Tihomira Oreškovića.

- Ako ste pročitali danas izvješće Europske komisije, jasno vam je zašto to govore. Na čelo ministarstva dolazi čovjek koji zna što treba, i to je jedini razlog zašto prigovaraju - izjavio je Šuker nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a.

 Šuker se pohvalio da je ministarstvo, dok su Marić i on bili u njemu, odlično radilo.

- Mediji i javnost su do trećeg u mjesecu imali izvješće o prihodima i rashodima državnog proračuna. To danas više nemate - rekao je Šuker te istaknuo da struka podupire Marića i da će se red ponovno vratiti u javne financije.

O Mariću govori biranim riječima, kaže da je čovjek koji sutra može sjesti u ministarstvo i odmah početi raditi sa svojim znanjem, obrazovanjem, iskustvom.

- I njegov je prethodnik (Boris Lalovac) rekao za njega da je idealna osoba. Ne vidim sad čemu bacanje blata po čovjeku - rekao je Šuker.

Nakon sjednice HDZ-ova kluba, u Saboru će se sastati klubovi stranaka Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista.

Komentari (56)
  • Pa ovaj Šuker je bio očajan ministar financija.Bolje da ga nisu ništa pitali....

    21. 1. 2016,   19:38
  • Kad te Šuki razbijač stolica u studiju pohvali onda znaš koja je ura.

    21. 1. 2016,   18:37
  • Kako on može znati tko je dobar kandidat za ministra ekonomije ako je on bio najgori ministar dosad?

    21. 1. 2016,   19:12